"Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inanca sahibiz"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 443
&quotCenneti annelerin ayakları altına seren bir inanca sahibiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik; "Emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, daha yaşanabilir hale getiren, insanlığın umudunu yeşerten kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mensupları olan bizler, göreve geldiğimiz günden bu yana aile hayatında, iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta ve diğer tüm alanlarda kadınların statüsünü hak ve adalet eksenli bir anlayışla yükseltmek için çok önemli çalışmalar yaptık. Kadını hayatın her alanında hak ettiği konuma çıkartacak tedbirleri aldık, imkânları sağladık. İş hayatında kadın istihdamını ciddi oranda artırdık. Bundan sonra da, 2023 hedeflerimize kararlılıkla yürürken, başımızın tacı olan kadınlarımızı her alanda daha ileriye taşımakta kararlıyız. Kadının ve erkeğin her şeyden önce insan oldukları ve ikisinin de yaşamın içerisinde güçlü olması gerektiği inancındayız ve bu maksatla kadına yönelik şiddeti engellemeye yönelik bir çok tedbiri hayata geçirmekteyiz. Kurtuluş Savaşında Şehit Şerife Bacı, Halime Çavuş gibi bir çok cesur Türk kadını ortaya koyduğu mücadele ve inançla tarih sahnesinde ayrı bir sayfa açmıştır.

Bu düşüncelerle; Kurtuluş Savaşında, 15 Temmuz darbe girişimi ve terörle mücadele sırasında yitirdiklerimiz başta olmak üzere ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için geçmişten bugüne şehit olan tüm kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum."