"Değerlerimiz, Ramazan'da yenilenir ve kuvvetlenir"

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Ramazan ayı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 399
&quotDeğerlerimiz, Ramazan'da yenilenir ve kuvvetlenir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu yazılı mesajında: “Mübarek Ramazan ayını karşılamanın sevinç, heyecan ve gönül huzurunu yaşıyoruz. Rahmet, bereket ve huzur iklimiyle Ramazan ayının gölgesi üzerimize düşmüştür. Ramazan ayı kardeşlik bağlarımızı yeniden inşa ettiğimiz aydır. Yorgun düşen yüreklerimizin Ramazan’ın bize getireceği rahmete çok ihtiyacı var. Ramazan bir çağrıdır. Rabbimizin bir çağrısıdır. 11 ayın sultanı Ramazan memleketimize, ülkemize, dünyaya bolluk, bereket ve mutluluk getirsin.

Ramazan ayı bereket, bolluk, af ve mağfiret ayıdır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yenilenir ve kuvvetlenir. Dini ve insani duyguların daha da yoğunlaştığı, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı, mükâfatlarının sınırsız olarak verildiği bu mübarek ayı iyi ve güzel davranışları artırarak en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir.

Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan ayının; başta Kastamonulu hemşehrilerim olmak üzere milletimiz, ülkemiz ve İslam Alemi için birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü duyguları içerisinde hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”