"Engelliler Fark Edilmeyi Bekler"

Al Gelincik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi engeliler için tüm engelleri aşmış durumda

  • 608
&quotEngelliler Fark Edilmeyi Bekler"
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Umutsuzların umudu olan Al Gelincik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi engeliler için tüm engelleri aşmış durumda.

Belki bir çoğumuzun ismini en az bir kez duyduğu ve hakkında kısaca "engelliler okulu"diye yorum yaptığımız, iş tanımlarının ötesinde fedakarlık merkezi.

Peki "Al Gelincik" nedir, Al Gelincik ailesi kimdir? Yaptığımız kısa bir ziyaretle size Al Gelincik'i anlatmaya çalışacağız.

Okul binasına girdiğimizde okulun yeni  müdürü Hilal Öztürk ve okul personeli sıcacık gülümsemeleriyle karşılıyor bizi. Bizim gözden uzak tutmaya çalıştığımız, engelli diye toplumun bir köşesine attığımız insanları önce gülümsemeleri ve tatlı dilleriyle sonra sevgileriyle saran kocaman yürekli insanlar...

İşin içine sevgi girince burada ne olmazlar "olur" oluyor bir gelip görseniz . O işitemeyen, konuşamayan çocukların, eğitim sonrasında çıkardığı ilk kelimelerin yarattığı sevinç çığlıklarını, yürüyemeyen bireylerin attıkları ilk adımları bir görebilseniz...

Al Gelincik 2007 yılında sadece 7 öğrenci ve 2 öğretmenle faaliyete başlamış. Okulun kurucu müdürü Mustafa Gezer ve eşi Minta Gezer hanımefendiler o günleri "engel sahibi özel insanları anlamak için engelli olmanız yada illa bir yakınınızın engelli olması gerekmez, birilerinin umudu olabilmek bu hayatta sizi güçlü kılabilecek en büyük mutluluk aslında. Biz bu işe ticari boyuttan öte vicdanı bir sorumluluk ve o insanlara karşı bir toplumsal borç bilerek başlamaya karar verdik. 7 öğrenci ve 2 eğitimciyle başladığımız bu yolda şimdi yeni müdüremiz Hilal Öztürk ve 15 kişilik eğitim kadromuzla 100 ün üzerinde bireye eğitim veriyoruz ve ihtiyaçlarını gideriyoruz." diye anlatıyor.

8 sene. Bu 8 senede neler yapılmış Al Gelincik'te... Özel insanlar için yapılabilecek herşey diyebiliriz aslında. Al gelincik'te engel grubu farketmiyor. İşitme engelli. Zihin engelli, Fiziksel Engelli bireylere verilen eğitimin yanı sıra Okuma Yazma güçlüğü çeken, okula uyum sonunu yaşayan bireylere de destek eğitimi veriliyor. Yaş grubu uygun olan bireylere kişisel bakım becerileri, mutfak becerileri, para kullanımı vb sosyal beceri öğretimleri ve velinin isteği doğrultusunda mesleki beceriler edindirme çalışmaları yapılmakta. Merkez, fiziksel engelli bireyler için tam donanımlı fizyoterapi salonu ve uzman terapist desteği ile de 2013 yılından beri hizmet vermekte . Bu eğitimlerin yanı sıra  merkezde eğitim alan bireyler ve veliler için, belirli periyotlarla sosyal faaliyetler, eğlenceler, partiler düzenlenmekte ve toplumsal adaptasyonlarına yardımcı olunmakta.

Üstelik bu desteklerin hepsi, bireylerin eğitim ihtiyacının raporla desteklenmesi durumunda devlet tarafından tamamen ücretsiz olarak karşılanmakta.

Bir gün yolunuz buraya düşmeli ve mutlaka siz de bu güzel okulu, sevimli öğrencilerini ve güleryüzlü personelini görmeli, tanımalısınız.

REFİK YURT