"İstiklal Marşı, Türklüğün vicdanına emanet edilmiştir"

MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 374
"İstiklal Marşı, Türklüğün vicdanına emanet edilmiştir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın; "İstiklal Marşı 12 Mart 1921’de heyecan seli ve vecd sağanağı eşliğinde Türk milletinin ruh köküne tercüman olmuş, hissiyatını seslendirmiştir.

Akif ilk söze ‘Korkma’ diye başlıyor, ‘İstiklal’ diye de bitiriyor. Çıkarına yenik düşenler, fırsatçılar, koltuk ve para düşkünleri istiklali ikbal diye anlıyor. Akif kalemiyle beyaz sayfalara mücadele azmini nakış nakış işliyor. Ama hiçbir yerde kaçanı, korkanı, işler değişince satanı övmüyor. Dün heyecanları tükenenler istiklale inanmamış, zafere dudak bükmüşlerdi. ‘Manda ve himaye altına girelim, bu iş bitsin’ diyorlardı. Bugün de istiklal ve istikbali yalnızca koltukları gören, kendi cüzdanlarına indirgeyenler vardır; fakat hevesleri kursaklarında kalacaktır. Akif’in ifadesiyle söyleyecek olursam, Allah bir daha bu aziz millete İstiklal Marşı yazdırmasın.

İstiklal Marşı; inanmışlığın, kahramanlık potasında erişmiş yüksek bir ahlakın kaleminden çıkmış ve Türklüğün vicdanına emanet edilmiştir. Bu emanetin TBMM’de kabul edilişinin 99. yıl dönümünde merhum vatan şairimizi, milliyetçi kahramanları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum."