"İtfaiyecilik, zor ve meşakkatli bir meslektir"

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 508
"İtfaiyecilik, zor ve meşakkatli bir meslektir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu yazılı mesajında; "Ülkemizde her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İtfaiyecilik Haftası, diğer adıyla 'Yangından Korunma Haftası' olarak kutlanmaktadır. İtfaiye Teşkilatımız uzun yıllardır varlığını önemle sürdürmektedir. Günümüzde binaların ve nüfusun artması, hayatın her alanında teknoloji ürünlerinin kullanılması ile itfaiyenin önemi daha da çok artmıştır. Yangın ve benzeri afetler, hem can ve mal güvenliğimizi, hem de tarihi dokumuzu, doğal güzelliklerimizi ve ormanlarımızı tehdit ettiğinden; vatandaşlarımızın bu hususa daha dikkatli ve duyarlı olmaları yanında, itfaiye teşkilatımızın da gelişen teknolojiye uygun araç ve teçhizatları ile bunu kullanabilen tecrübeli ve bilgili personelleriyle yangın ve tüm doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmaları zorunludur.

İtfaiyecilik; mesai saati olmaksızın günün 24 saati görev yapmayı gerektiren, özveri isteyen, insanların can ve mal güvenliği için canını vermeyi göze almayı gerektiren, kutsal mesleklerden biridir. İtfaiye çalışanları, insanları ve diğer tüm canlıları, başta yangın felaketi olmak üzere, deprem, sel gibi birçok doğal afete karşı koruyup onlara siper olmaktadır. Birçok riski beraberinde taşıyan zor ve meşakkatli bir meslektir.

Bu vesileyle, görevini yaparken hayatlarını dahi feda etmekten çekinmeyen itfaiyecilerimizin bu anlamlı haftasını kutluyor, yangınsız ve kazasız günler dileğiyle, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."