"Kastamonu 'Şehitler Diyarı' ünvanına layık görülmüştür"

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 769
&quotKastamonu 'Şehitler Diyarı' ünvanına layık görülmüştür"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü; "Çanakkale Zaferi; tarihte eşine ender rastlanır bir direnişin ve azmin sergilendiği gerçek bir destandır. Çanakkale; tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, sarsılmaz bir imanla vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren dili,rengi, etnik kökeni farklı, ancak kader birliği yapmış vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir.

Vatan ne zaman darda olsa, düşmana karşı sarsılmaz bir cephe oluşturan Kastamonulular da, Çanakkale'de yazılan destanda mallarıyla,kanlarıyla,canlarıyla büyük fedakarlıklar yaparak "Şehitler Diyarı" ünvanına layık görülmüştür.

Çanakkale Zaferi'nden aldığı ilhamla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemizi durdurmak, Şehit kanlarıyla sulanan aziz vatan toprakları üzerinde operasyon yapmak isteyen FETÖ, PKK, DEAŞ, YPG ve diğer taşeron örgütler ile bu örgütlerin perde arkasındaki güçlere aziz milletimiz gerekli cevabı vermiş, 15 Temmuz İhanet Teşebbüsü ile aziz milletimiz, esarete ve dayatmalara rıza göstermeyeceğini bir kez daha ispatlamıştır. Bir asır önce Çanakkale'de olduğu gibi 105 yıl sonra da benzer girişimlere karşı şanlı bir direniş ortaya koyan asil milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz 18 Mart 2018 tarihinde Afrin'de zafere ulaşmıştır. Bu vesileyle Zeytindalı Harekatı'nda, Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Barış Pınarı Harekatı'nda ve Bahar Kalkanı Harekatı'nda şehadet şerbetini yudumlayan kahraman askerlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.

Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak korumak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakarak şanlı tarihimizden aldığımız güç ile büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmektir.

Bu duygularla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümünde kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum."