"Öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerlidir"

Ak Parti Kastamonu Metin Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 477
"Öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerlidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik; "Öğretmenlerimiz, çağdaş ve müreffeh bir toplum olma yolunda en çok çaba gösteren fedakâr ve azimli yol göstericilerimizdir. Öğretmenlerimiz, insan yetiştiren,aynı zamanda bir medeniyeti,  bir kültürü inşa eden rehberlerimizdir.

Kültürümüzde öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteberdir. Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir dine, öğretmenliği kutsal meslek olarak görmüş bir kültüre sahibiz. İlim ve irfan sahibi kimselere hürmeti şiar edinmiş bir milletiz.

Bir çağ kapatıp bir çağ açan, fetihler sultanı Fatih Sultan Mehmet, hocası Akşemseddin’in rehberliğinde tarihin akışına yön vermiş, cihana hükmeden Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, kendisini yetiştiren hocası İbni Kemal’in atının ayağından sıçrayan çamura bile hürmet etmiştir. Köklü tarihimizden ve millî değerlerimizden aldığımız güçle öğrencilerimizi evrensel değerlerle buluşturacak; eğitim adına yaktığımız meşalemizi sizlerle birlikte sonsuza dek gururla taşıyacağız.

Ülkemizin 81 vilayetinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında vazifelerini hakkıyla ifa eden öğretmenlerimizi, mesleklerini fedakârlıkla yerine getirmiş olmalarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutluyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu günler diliyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi ve şehit öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum."