"Şehrimizi Türk Bayrakları ile Donatıyoruz"

Kastamonu Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde 3 bin adet Türk Bayrağı dağıttı.

  • 543
"Şehrimizi Türk Bayrakları ile Donatıyoruz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda şehri Türk Bayrakları ile donatmak isteyen Kastamonu Belediyesi şehir merkezinde ücretsiz bayrak dağıtımı yaptı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş da kendisini ziyarete gelen vatandaşlara Türk Bayrağı hediye etti. Bayrak dağıtım organizasyonuna ilişkin olarak değerlendirmelerde Babaş, Cumhuriyet Bayramı’nda tüm şehri Türk Bayrakları ile donatmak istediklerini ve 29 Ekim Perşembe Günü tüm Kastamonuluları bayrakları ile kutlamalarda görmekten büyük memnuniyet duyacağını ifade etti. “Bahsetme bugün sade dünün mucizesinden, insan utanır sonra yarın kendi sesinden. Asrın yaşamak hakkını vermez sana kimse; sen asrını üstünde izin varsa benimse” mısralarıyla sözlerine devam eden Babaş; “Bizler bundan yaklaşık 100 sene evvel bir asra adını kazımış kahraman bir neslin torunlarıyız. Onlar o günün şartlarında yapılması gerekenleri fazlasıyla yerine getirerek tarihe adlarını yazdırdılar. O gün yapılması gereken ‘Yurdumuzun üstünde tüten en son ocak’ kalıncaya kadar canla başla mücadele etmekti ve ettiler. Ayaklarına prangalar vurulmuş, elleri kolları bağlanmış bir milleti verdikleri insanüstü çaba ile tarihin sayfalarına kazıdılar. Bize bıraktıkları en büyük miraslardan bir tanesi de şehitlerimizin kanından rengini almış bayrağımızdır. Bayrağımızı dünya var olduğu müddetçe en yukarılara taşımak ve orada muhafaza etmek bizim şehitlerimize olan borcumuzdur” dedi.

‘BU TOPRAKLARIN MİLLİ MÜCADELE UĞRUNA NELERİ FEDA ETTİĞİNİ BİLİYORUZ’

Kastamonu’nun Milli Mücadele’de ayrı bir öneminin olduğunu sözlerinde vurgulayan Babaş açıklamalarına şöyle devam etti; “Bu toprakların Milli Mücadele uğruna neleri feda ettiğini ve nelerden vazgeçtiğini hepimiz biliyoruz. Belki bir Maraş gibi ‘Kahraman’; belki bir Antep gibi ‘Gazi’ veya bir Urfa gibi ‘Şanlı’ unvanımız yok. Ama biz biliyoruz ki dünyanın her neresinde Al Bayrak göklere çekiliyorsa,  bunda Kastamonulu binlerce şehidimizin ve Şerife Bacıların kanı, canı var.” Emanet edilen kutsal miras olarak nitelendirdiği Türk Bayrağı’nı her zaman canından aziz bilip uğruna seve seve canını feda edebileceğini anlatan Babaş; “Şimdiki yüzyılda bize düşen ise bu amansız mücadelenin sahip olduğu duygu ve azmi; ilimde, irfanda, fende, bilimde ve her alanda göstererek üzerimize düşeni yerine getirmektir. Yapacağımız icraatlar bundan yüz sene sonra da insanlığın mirasına katkı yapmalıdır” dedi.