"Türk toplum ve aile yapısında kadın müstesna bir yere sahiptir"

Kastamonu Kent Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Zafer Ergün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 311
&quotTürk toplum ve aile yapısında kadın müstesna bir yere sahiptir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ergün; "Doğumdan ölüme kadar yaşantımızın her anında, varlıklarıyla onurlandığımız, annemiz, bacımız, kızımız, eşimiz olarak desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen kadınlarımız, her zaman merhametin, şefkatin, sevginin ve fedakarlığın sembolü olmuştur. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda hak ettikleri yere gelmesi açısından oldukça önemli bir gündür.

Bir toplumun demokrasi, insan hakları ve uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmektedir. Ne mutlu bize ki, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mensuplarıyız. Tarihin her döneminde Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadın, aile kurumunun temel taşı, değerlerinin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olmuştur. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’de 'Cennet anaların ayakları altındadır' buyurmak suretiyle yüce İslam dininin kadına verdiği önemi en güzel şekilde vurgulamıştır.

Ülkemizde de kadınlarımıza hak ettiği değer her zaman verilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına dünyada birçok ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok ülkesine de ilham kaynağı olmuştur. Ülkemizin bugünkü konuma gelmesinde şüphesiz kadınlarımızın emeği büyüktür. Sosyal, ekonomik ve siyasi alanlarda önemli başarılar gösteren, aile kurumumuzun ve yetiştirdikleri nesillerle de Ülkemizin geleceğinin temel taşı olan kadınlarımız her türlü takdiri hak etmektedirler.

Gerekçesi ne olursa olsun hiçbir kadının şiddet veya başka bir kötü muameleye uğraması kabul edilemez. Zaman zaman karşılaştığımız kadına yönelik şiddet olaylarını da insani ve vicdani eksiklik olarak görüyoruz. Hiçbir vicdanın kabullenemeyeceği kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda devletimizin yaptığı yasal düzenlemelerin yanı sıra tüm bireylerin de cinsiyet ayrımcılığına ve kadına şiddete karşı mücadele etmesi büyük öneme sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kastamonulu kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, başta şehit anneleri, şehit eşleri ve şehit kızları olmak üzere tüm kadınlarımıza en içten saygılarımı sunuyorum."