"Ücreti sizden taşıması bizden"

Kastamonu Belediye Başkanlığından 65 yaş üstü kişiler için erzak taşıma hizmeti.

  • 2403
"Ücreti sizden taşıması bizden"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rami Galip Vidinlioğlu, dünyayı tehdit eden koronavirüs salgının kapsamında risk gurubu içerisinde yer alan 65 yaş üstü yaşlıların evinden çıkmadan ihtiyaçlarının görülebilmesi adına talimatı verdi.

Yaşlılarımız ihtiyaç duydukları erzak ihtiyacını evlerinden çıkmadan görülmesi adına Belediyeye müracaat yapmaları yeterli olacak. Zabıta ekipleri 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın market alışverişi ve erzaklarının taşımacılığını yapacak.

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de tehdit eden koronavirüs salgını kapsamında Belediye Başkanlığı tarafından alınan önlemler geniş kapsamlı bir şekilde sürdürülmeye devam ediliyor. 18-24 Mart Yaşlılar Haftası olması sebebiyle hayata geçirilen uygulamada evlerinden çıkamayan ve salgın sebebiyle de çıkmaması gereken il merkezindeki tüm 65 yaş üstü hemşehrilerimizin market alışverişlerinin taşımacılık hizmeti Belediye Başkanlığına bağlı zabıta ekipleri tarafından yerine getirilecek. Uygulamaya geçirilen proje ile hizmetten faydalanmak isteyen 65 yaş üstü hemşehrilerimiz 153 Hilal Masa birimini arayarak taleplerini iletecekler. Talep sahibinin isteği doğrultusunda ikamet adresine gidecek olan zabıta ekipleri ihtiyaç listesini ve ücretini talep sahibinden alarak alışverişini gerçekleştirecek. Ücret zabıta ekipleri tarafından makbuz karşılığında alınacak. Alışverişi tamamlayan zabıta ekipleri makbuz karşılığında aldığı nakit ücretin üstünü, market fişini ve erzaklarını talep sahibine teslim edecek. Uygulamaya konulan bu hizmetten vatandaşlarımız mesai saatleri içerisinde ve 09.30 - 16.30 saatleri arasında faydalanabilecek.

"VATANDAŞLARIMIZIN İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA VE ÜCRETİ MUKABİLİNDE OLACAK"

Uygulamaya geçirilen hizmet ilgili olarak açıklamada bulunan Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu şunları söyledi: "18-24 Mart haftası, yaşlılar haftası. Bunu da bugün itibarı ile hayata geçiriyoruz. Özellikle ‘Evde Kal’ sloganımızla insanlarımızın evden çıkmaması için böyle bir tedbir alalım ve uygulamaya koyalım dedik. Yaşlılar haftası münasebetiyle hem de böyle bir tehdit ile karşı karşıyayken yapılabilecek en güzel şeylerden bir tanesinin insanlarımız evde kalması ve ihtiyaçlarının belediyemiz olarak ücreti karşılığında tedarik edilmesi diye düşündük. Hilal Masamıza müracaat eden 65 yaş üstü bütün vatandaşlarımız ihtiyaçlarını bildirdikleri takdirde bu ihtiyaçları zabıtalarımız tarafından evlerine kadar getirilip kendilerine verilecek. Böylelikle ihtiyaçları karşılanmış olacak. Tabi bu vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda ve ücreti mukabilinde olacak bir uygulama."

"İHTİYAÇ SAHİBİ YAŞLILAR DA TESPİT EDİLEREK HİZMETTEN FAYDALANDIRILACAK"

Vidinlioğlu; "Bir de yardıma muhtaç vatandaşlarımız var. Bu noktada da ihtiyaç sahipleri tespit edilerek ya da müracaat edenler evinde inceleme yapılarak gerçek ihtiyaç sahipleri belirlenecek ve sosyal marketimiz aracılığıyla ve yine zabıta marifetiyle ihtiyaçlarını evlerine kadar teslim edeceğiz. Bizim zaten yaşlı bakım hizmetleri birimimiz var. Biz bu yapılacak olan müracaatları da değerlendireceğiz."