"Ülkemizin kaynakları doğru kullanıldığında engellilerin sorunları çözülecektir"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 426
"Ülkemizin kaynakları doğru kullanıldığında engellilerin sorunları çözülecektir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin yazılı mesajında; “Sadece 3 Aralık’ta, 10 Mayıs'ta hatırlanan engelliler diğer zamanlarda unutuluyor yaşamın her alanında görmezden geliniyor. Ülkemizde çok sayıda engelli vatandaşımız eğitimden sağlığa, ulaşımdan çalışma hayatına kadar pek çok alanda ciddi sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bu sorunların çözümüne ilişkin atılan adımların yetersizliği, bir taraftan mevcut sorunların devam etmesine neden olurken, diğer taraftan yeni sorunların ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın insan onuruna uygun bir biçimde yaşamalarını sağlayacak düzenlemeler yapmak, sosyal devletin en önemli sorumluluklarından biridir.

Ancak AKP hükümeti engellileri siyasi bir rant alanına dönüştürmüşlerdir. Çıkarmış oldukları Engelliler Yasası yönetmeliklere bağlandığında, uygulanırlığı kalmamıştır. Sadece toplumda bir yanılsama yaratmıştır. Anılan yasayla birlikte, engellilerin daha önce mücadele ederek kazanmış oldukları haklar da kullanılamaz duruma gelmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar her zaman haksızlığa uğrayan, dezavantajlı toplum kesimlerinin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. İnsan odaklı sosyal devlet politikalarıyla başta engelliler olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sorunlarının çözüleceğine inanıyoruz. Bu mücadelede engelli, engelsiz tüm bireyleri ortak mücadeleye çağırıyoruz. Eşit, adil ve herkesin mutlu olduğu bir Türkiye umudumuz için daha çok çalışacağız. Başta engelliler olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü birinci önceliğimizdir. Ülkemizin kaynakları doğru kullanıldığında engellilerin, yaşlıların, hastaların ve işsizlerin ekonomik sorunları çözülecektir.
Engellilerin hakça, insan onuruna uygun yaşayabilmeleri için daha fazla çalışacağız. Engelleri kaldırmak için yanınızdayız.”