Rahime Kaptan'ın ismi Tuzla'da yaşayacak

Kurtuluş Savaşı'nın Milli kadın kahramanlarından Kastamonu Cideli Rahime Kaptan'ın ismi Tuzla'da yaşatılacak.

  • 2120
Rahime Kaptan'ın ismi Tuzla'da yaşayacak

İstanbul Tuzla’da İlçe Belediyesi tarafından, Turgut Özal Caddesi, Mescit Mahallesindeki bir sokakta Rahime Kaptan ismi yaşayacak.

Tuzla Belediyesinin ilgili komisyonunun tüm üyelerinin oy birliği ile alınan karar sonrası, Rahime Kaptan'ın ismi belirlenen sokağa verildi.

“Rahime Kaptan’ın torunundan Tuzla Belediyesine teşekkür”

Merhum Rahime Kaptan’ın 4. kuşak torunu iş adamı Serhat Demirel, Tuzla Belediyesine teşekkür etti.

Serhat Demirel, “Ninemiz, Atamız Rahime Kaptan’a Tuzla’da gösterilen saygı ve verilen değer için Tuzla Belediyesine teşekkür ederim. Bizim için önemli olan isminin verilmesinden ziyade milli kahramanlarımızın unutulmaması ve gelecek nesillerin bu vatanın nasıl kurtulduğu bilmesidir. Bu anlamda ben Tuzla Belediye Başkanı Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri Cideli ağabeylerim Sayın Mustafa Sevim ve Sayın Tuncay Şenol’a teşekkür ediyorum” dedi.

Rahime Kaptan Kimdir?

Cide doğumlu olan Rahime Kaptan, Kurtuluş Savası yıllarında emperyalist güçlere karşı Karadeniz’in azgın sularında her türlü tehlikeye göğüs gererek Kırım ve İstanbul’dan kaçırılan cephanenin İnebolu limanına taşınmasında büyük rol oynamış ismini tarihe altın harfler ile yazdırmıştır.

cideli rahime kaptanın ismi tuzlada yaşayacak