Ramazan beslenme önerileriyle geldi

On bir ayın sultanı Ramazan ayına adapte olmak ve ayı sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için uzmanlar birtakım önerilerde bulundu.

  • 869
Ramazan beslenme önerileriyle geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık dünyası, iftar ve sahurda dengeli bir şekilde beslenmenin önemini vurgularken yaşlılar ve hamilelerin yanı sıra kronik hastalığa sahip olanlara dikkat çekti. Medya Takip Merkezi (MTM), medyanın Ramazan’a hazırlık yapan beslenme gündemini ele aldı.

İşte araştırmanın tüm detayları… 

Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için uzmanlar tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayı süresince yaşlılar ve hamilelerin yanı sıra kalp, hipertansiyon, şeker, ülser ve kronik hastalığa sahip olanların oruç tutmalarının sağlık açısından sakıncalı olduğu vurgulandı.

Uzmanlar, düzenli ilaç kullananlar ve ruhsal sorunları olan kişilerin de oruç tutma konusunda dikkatli olmalarını önerdi.

Ramazan ayı boyunca ağır yiyeceklerden kaçınılması, bol bol sıvı tüketilmesi ve ağır sporlardan uzak durulması konusuna dikkat çekildi.

Ramazan’da uzun süren açlık ve susuzluğun metabolizmanın dengesini bozacağından, yiyecek ve içecek ihtiyacının iftar ve sahurda dengeli şekilde karşılanmasının önemi belirtildi.

Medya Takip Merkezi (MTM), Mayıs ayı boyunca Ramazana hazırlık yapan medyanın beslenme gündemini ele aldı. Rapora göre Ramazan’da beslenme konusu, yazılı basında bin 267, görsel basında 311 ve internet medyasında 3 bin 123 olmak üzere toplamda 4 bin 701 habere konu edildi.