Rektör Gökbel ilk olmayı başardı

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Dünya Taekwondo Federasyonu Anti-Doping ve Tıbbi Komite Üyeliğine seçilen ilk Türk oldu.

  • 709
Rektör Gökbel ilk olmayı başardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yirmi altı yıldır spor fizyolojisi üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından Dünya Taekwondo Federasyonu Anti-Doping ve Tıbbi Komite Üyeliğine seçildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden spor hekimlerinin oluşturduğu 6 üyeli Komite’ye Türkiye’den ilk kez üye seçildiği öğrenildi.

Federasyon Başkanı Chungwon Choue imzasını taşıyan ve Dünya Taekwondo Federasyonu Anti-Dopİng ve Tıbbi Komite Üyeliğine seçildiğini belirten mektup, Rektör Gökbel’e ulaştı.

"ÜLKEM ADINA GÖREVİMİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAK İSTİYORUM"

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından Anti-Doping ve Tıbbi Komite Üyeliğine seçilmekten mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Spor fizyolojisi konusunda uzun yıllardır yaptığım birçok çalışmam bulunuyor. Federasyon bu çalışmalarımı göz önünde bulundurarak böyle bir karar verdi. Kendilerine teşekkür ederim. Görevimi ülkem adına en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, taekwondonun geliştirilmesi için daimi destek beklediğini ifade etti. Türkiye ve şahsım adına bu desteği elimden geldiği ölçüde vermeye hazırım.” dedi.

FEDERASYON BAŞKANI ŞAHİN, “GÖKBEL, GURURUMUZ OLDU”

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin ise Rektör Gökbel’in bu başarısı ile gurur duyduklarını belirterek, “Sayın rektörümüzün spor fizyolojisi alanında gerçekleştirdiği çok değerli araştırmalar ve çalışmalar uluslar arası alanda göğsümüzü kabarttı. Kendisinin bu komitede olması eminim ki komiteye de güç katacaktır. Kendisini ülkemiz adına bir kez daha yürekten kutlarım.” diye konuştu.

KOMİTENİN GÖREVLERİ

Dünya Taekwondo Federasyonu Anti-Doping ve Tıbbi Komitesi’nin uluslar arası müsabakalar öncesinde ve sonrasında sporcuların Dünya Anti-doping Ajansı’nın belirlediği yasaklı maddeleri kullanıp kullanmadıkları, sporcuların ayrıntılı tıbbi geçmişlerinin incelenmesi ve ilgili muayene sonuçlarının değerlendirilmesi, laboratuar araştırmalarının ve röntgen bulgularının analizi ile raporlaştırılması işlemlerini gerçekleştirdiği bildirildi.