'Rüzgarla taşınan gaz öğrencileri etkilemiş'

Kastamonu Üniversitesi yanında bulunan askeri birlikte miadı dolmuş gaz fişeklerinin imhası sırasında rüzgarla taşınan gazın öğrencileri etkilediği belirtildi.

  • 1590
'Rüzgarla taşınan gaz öğrencileri etkilemiş'

Kastamonu Valiliği, İl Jandarma Komutanlığınca atış alanında gaz fişeklerinin imhası sırasında meydana gelen duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Valilik yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının miadı dolmuş gaz fişeklerini imha ettiği sırada rüzgarla taşınan gazdan üniversite öğrencilerinin etkilendiğini ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurduklarını belirterek, "03.01.2024 Çarşamba günü saat 11.30'da, Kastamonu Daday kara yolu üzerinde bulunan Kastamonu Üniversitesindeki bir erkek öğrenci yurdunda kalan bazı öğrencilerin boğaz ve göz yanması şikayetiyle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdukları bilgisi alınmıştır.

Yapılan araştırma neticesinde; Kastamonu İl Jandarma Komutanlığının, miadı dolmuş göz yaşartıcı gaz fişeklerini, bölgedeki bir atış alanında imha ettiği sırada, rüzgarla gazın taşınarak yurttaki öğrencileri etkilediği anlaşılmıştır. Gün içinde 86 öğrenci Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelmiş, bunlardan 80’i gerekli müdahaleler yapılarak ayakta tedavileri sağlanmıştır. 6 öğrencinin tedavisi devam etmekte olup herhangi bir hayati tehlikeleri yoktur. Kısa süre içinde bu öğrencilerimiz de tedavileri tamamlanarak taburcu edileceklerdir." denildi.