Sağlık çalışanlarına müjde

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, sağlık çalışanlarına yönelik alınan müjdeli kararlara değindi.

  • 2952
Sağlık çalışanlarına müjde

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle AK Parti Milletvekili Metin Çelik, İl Başkanı Doğan Ünlü, İl Genel Meclis Başkanı Güray Parçal ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini ziyaret etti.

Hastane idarecilerini, hekimlerini ve sağlık çalışanlarını ziyaret eden heyet sağlıkçıların günlerini tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretler hakkında değerlendirmede bulunan İl Başkanı Doğan Ünlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sağlıkçılara yönelik yeni kararlara değindi.

Ünlü, “Bir süredir sağlık çalışanlarımızın çalışma koşulları ve maaş, emeklilik gibi haklarını iyileştirmeye yönelik çalışma yapılıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız böyle önemli bir günde güzel müjdeler vererek sağlıkçılarımızı sevindirmiştir. Yeni düzenlemeye göre sağlık çalışanlarımıza yönelik kasten yaralama suçu Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) kapsamında katalog suçlara dahil ediliyor. Tüm sağlık mensuplarımızın muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin uygulamaları nedeniyle ceza soruşturması açılabilmesi kurul iznine bağlı olacak. Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılarak sağlık personelimizin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacak. Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi, döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane kalmayacak şekilde etkinleştirilecek. Sağlık personelimizin sabit ek ödemeleri merkezî yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordroyla ödenmesi temin edilecek. Aile hekimlerimizin temel ücretlerinde de artış yapılacak. Sağlık çalışanlarımızın ücretlerinde yapılan iyileştirme, emekliliklerine de yansıyacak. Tüm bunlar sağlık çalışanlarımıza yönelik önemli müjdeleri içeren bir paket. Kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sağlık çalışanlarımızın kovid salgını başta olmak üzere insan sağlığını hayatlarının merkezine alarak fedakarca çalışmalarına minnettarız. Salgın sürecindeki çalışmalarını hepimiz gördük. Onlar böylesine fedakarca çalışmalara imza atarken birilerinin gelip sağlıkçılarımıza şiddet uygulamaları bizi üzüyor. Umarım böyle can sıkıcı gelişmeler bir daha yaşanmaz. Bu vesileyle bir kez daha tüm sağlıkçılarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Hayatını kaybeden sağlıkçılarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.