Sağlıkta yeni randevu dönemi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Onaylı randevu dönemi uygulaması pazartesi günü başlıyor.' dedi.

  • 534
Sağlıkta yeni randevu dönemi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin (MHRS) yeniden güncellenmesi ile yeni bir döneme adım attıklarını belirtti.

“Onaylı randevu dönemi uygulaması pazartesi günü başlıyor”

Telefon ve internet erişiminin olduğu her yerde kullanılabilen MHRS’nin yeni bir fonksiyon kazandığını kaydeden Koca, “Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de onaylı randevu dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor.” açıklamasında bulundu.

“Onaylı Randevu Sistemi sayesinde hastalarımıza 24 saat içinde cevap verebiliyor olacağız”

Pazartesi günü başlayacak olan yeni dönemde 65 yaş üstü hastaların ve kanser hastalarının ayrıcalıklı grup içerisinde yer alarak onay işlemlerinden istisna tutulacağının altını çizen Bakan Koca, sözlerine şöyle devam etti:

“Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkânı sağlayacak. Hasta, gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece randevu sadakatsizliği sebebiyle şu an boş kalan kapasitemizi hizmet bekleyen hastalar için kullanabileceğiz. Boş kalan her bir randevuda sistemden randevu alamayıp, talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız. Öncelik talep bırakan hastalarda olacak. Onaylı Randevu Sistemi sayesinde öngörümüze göre birçok branşta hastamızın talebine 24 saat içinde cevap verebiliyor olacağız.”

Bakan Koca, basın toplantısın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Şu an var olan 15 günlük randevu alamama uygulamasının dışında yeni bir uygulama yok”

Bir gazetecinin iptal edilmeyen veya randevuya gelmeyen hastalara yönelik uygulanacak yeni bir yaptırım olup olmayacağını sorması üzerine Koca, “Uygulama dışında yeni bir uygulama yok. Daha önce koordinasyon kurulu çok tartıştı. İkinci kez gelmeme durumunda bütün branşlarla ilgili bir kısıtlama olsun olmasın diye tartıştık ama şimdilik onu düşünmedik. Özellikle onay sistemiyle önemli oranda azalacağını bekliyoruz, öngörüyoruz. O azalışın olup olmadığını görmek istiyoruz. Şu an var olan uygulama dışında yeni bir uygulama yok.” ifadelerini kullandı.