Satiye'nin 17 Yıllık Erkeklik Savaşı

Karabük'te çift cinsiyetli (hermafrodit) olarak dünyaya gelen, ancak kız olduğu sanılarak ailesi tarafından kız adı verilip pembe nüfus cüzdanı çıkartılan 36 yaşındaki Satiye Akgün, 17 yıldır erkek olmak için mücadele veriyor.

  • 1387
Satiye'nin 17 Yıllık Erkeklik Savaşı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

(İHA) - Karabük’te çift cinsiyetli (hermafrodit) olarak dünyaya gelen, ancak kız olduğu sanılarak ailesi tarafından kız adı verilip pembe nüfus cüzdanı çıkartılan 36 yaşındaki Satiye Akgün, 17 yıldır erkek olmak için mücadele veriyor.

Ailenin 5 çocuğundan ortancası olarak, çift cinsiyetli dünyaya gelen Satiye Akgün, büyük bir dram yaşıyor. Ailesi, kız olduğunu sandıkları çocuklarına babaannesi Satiye’nin adını verdi ve pembe nüfus cüzdanı çıkardı. Satiye Akgün 15 yaşına kadar kız olarak yetiştirildi. Kız çocuklarıyla oynayarak büyüyen Satiye Akgün, vücudundaki değişimlere önce bir anlam veremedi. 15 yaşına geldiğinde ise sakalları çıkmaya başladı. Bunun üzerine doktora götürülen Satiye Akgün’e her iki cinsel organı da gelişmediği için çift cinsiyetli tanısı kondu.

Kendisini kadından çok erkek hisseden Satiye bir dizi ameliyatlar geçirdiğini ve 17 yıldır kimliğini değiştirmek için uğraştığını söyleyerek, “Maddi imkansızlıklar nedeniyle avukata vekalet veremedim. Perişan durumdayım. Pembe kimlik nedeniyle her gittiğim işyerinden geri çevrildim. Satiye bayan ismi olunca her girdiğim işyerinden geri dönüyorum. Evlilik yaptım ama resmi nikah bile yapmadım ve daha sonra boşandım” dedi.

“ADIMI AHMET YAPACAĞIM”

Yetkililerden tek isteğinin mavi bir kimlik sahibi olmak olduğunu da kaydeden Satiye Akgün, “Kimliğim değiştiği zaman hayatım normale dönecek. En azından bir işe girip çalışma imkanı da bulurum. Bazen evime bile gidemiyorum. Adımı da Ahmet Akgün olarak değiştireceğim. Sadece kimliğimin değişmesini ve hayatımın bir düzene girmesini istiyorum” ifadesinde bulundu.