'Şehit ve gazilerimizin hakkı ödenemez'

Yeniden Refah Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Topaloğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle ziyaretlerde bulunarak, 'Şehit ve gazilerimizin hakkı ödenemez.' dedi.

  • 404
'Şehit ve gazilerimizin hakkı ödenemez'

Kastamonu'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Kastamonu Şehitliği'nde düzenlenen törene, Yeniden Refah Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Metin Topaloğlu ve partililer birlikte katıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanlığını ziyaret eden Topaloğlu ve partililer, burada gazilerle ve şehit yakınlarıyla sohbet etti, şehit ve gazilerin haklarının ödenemeyeceğinden bahsederek minnet duygularını ifade etti.

1984 yılında Siirt ili Eruh ilçesinde PKK'nın ilk silahlı eylemindeki gazi ile sohbet eden Topaloğlu, kendisinin de emekli başpolis ve ilk görev yerinin Siirt Eruh ilçesi olduğunu, 1 şehit 10 yaralının olduğu elim olayı yıllar önce Eruh ilçesinde görevli iken kendisine anlattıklarını ve bu günde bu olayda yaralanan gaziyle tanışmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

'Şehit ve gazilerimizin hakkı ödenemez'

Daha sonra bu önemli günde ziyaretlerine devam eden Topaloğlu, Kastamonu'da uzun yıllar Tımarlı Sipahi Ocağı olarak hizmet etmiş İzbeli Çiftliği ve aile büyüğü Sabiha İzbeli'yi ziyaret ederek elini öptü. Sabiha İzbeli’nin “Çanakkale Kastamonu’dur” sözünün ne kadar doğru olduğunu belirtti.

Çanakkale’de en fazla şehit veren illerden birinin Kastamonu olduğuna dikkat çeken Topaloğlu, dün Çanakkale'de olduğu gibi bu gün de ülkemizde vatan mücadesinin sürdüğünü belirterek, vatandaşlarımızın bu duyarlılığının devam ettiğini ifade etti.

Kastamonu’nun milli, manevi, vatansever duygularının her zaman en üst seviyede olduğunu söyleyen Topaloğlu, “Çanakkale bir milletin tüm dünyaya vatan sevgisi ile insanlık dersi verdiği yerdir, asırlarca yüreklerde kalacak bir destandır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve gazilerimize sonsuz sevgi, saygı minnet duygusuyla tüm şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun.” dedi.