'Şehitlerimiz seçim malzemesi yapılamaz'

Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Osmanoğlu, CHP İl Başkanı Karabacak'a tepki göstererek, 'Şehitlerimiz seçim malzemesi yapılamaz.' dedi.

  • 1592
'Şehitlerimiz seçim malzemesi yapılamaz'

Pençe Kilit Harekatı Bölgesi'nde şehit düşen kahraman askerler için tepkisini dile getiren Kastamonu Zafer Partisi İl Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk büstüne karanfil çiçeği bırakmış ve İstiklal Marşı'nı okuyarak şehitlere dualar edip basın açıklaması gerçekleştirmişti.

Askeri hastanelerin açılmasını talep eden Zafer Partisi, "Türk ordusu çarpışan ve savaşan bir ordu ve hala askeri hastanemiz yok, askeri sağlık sistemimiz yok. Artık tek bir şehit vermeye tahammülümüz kalmamıştır. Asker hastaneleri derhal açılmalıdır. Ayakta durmakta zorlanan evlerin sakinleri bu vatanı ayakta tutmaya devam ediyor. Kendi şehidinin evinin sıvası olmayıp, tüm dünyaya yardım eden tek ülkeyiz. Şehit haberleri asla normalleşmemeli. Bayraklar yarıya inmeli. Başta siyasi partiler olmak üzere her seviyede terör lanetlenmeli. Hain bölücü teröristler ile terörist sevici destekleyenlere gereken yanıt uluslararası ve ulusal seviyede, özellikle Mecliste, her yerde misli ile verilmeli. Şehit ve gazilerimizin ailelerine ve çocuklarına gerekli manevi ve maddi destek hemen sağlanmalı. Tüm Türkiye'de şehit ve gazilerimize gerekli saygı ve minnet her kurum ve kuruluşta her yerde gösterilmeli. Özellikle cuma hutbesi dahil terör lanetlenmeli ve şehit askerlerimiz için bu hafta bütün camilerde kuran okunmalı." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

"KİMLERİ İNCİTMEKTEN ÇEKİNMİŞTİR"

"Dün Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, Nasrullah Meydanı'nda bir basın toplantısı düzenleyerek terörü lanetlemiştir." diyen Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu, "Buradan kendisine soruyoruz: Partisinin Genel Başkanı; hadi geçmişte terörist cenazesine katılmasını geçelim, bu 13 Aralık’ta, şehidimizin cenazesinden ayrıldıktan bir saat sonra, HDP/DEM’e yaptığı ziyaretin sebebini sormuş mudur? Sorduysa bu soruya ne cevap almıştır ve kendisi bu duruma neden tepki göstermemiştir? Şehit haberinin içimizi yakmasından kaç gün geçtikten sonra bu bildiriyi okumak ve tepki göstermek aklına gelmiş, kimleri incitmekten çekinmiş ve bir bildiri yayınlamaktan geri durmuştur? Cumhuriyet haini Şeyh Said’e hain diyemeyen, terörist Demirtaş’a her fırsatta selam gönderen, Kürdistan hayallerini ayan beyan açıklayan sözde sanatçıların elini öpen bu güruhun, şehit haberlerine olan tepkisizliklerinin nedeni ayan beyan ortadır. Kendisine yukarıda yönelttiğimiz sorulara cevap verebilmesi durumunda dün yaptığı bildiriyi ne maksatla okuduğu daha net anlaşılacaktır." dedi.

Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu şöyle devam etti:

"Biz Zafer Partisi olarak ne milli ve manevi duygularımızın ne de içimizi yakan şehitlerimizin kimsenin seçim malzemesi haline getirilmesine müsaade ya da müsamaha göstermeyeceğimizi buradan halkımıza bildiririz. Son olarak buradan vatanı için canını feda eden şehitlerimizi tüm manevi duygularımızla anıyor, gazilerimize Yüce Allah’tan şifa niyaz ediyoruz."