Şehri Şahanedeki kavşak sorunu çözülecek!

Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Şehri Şahanedeki kavşak için çalışma yapıldığını ve sorunun çözüleceğini söyledi.

  • 2857
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şehri Şahanedeki kavşak sorunu çözülecek!

Kastamonu’nun 20. mahallesi olan Budamış’ın nüfusu TÜİK verilerine göre 2021 yılı itibariyle 1543 oldu. Bu verilerde mahalleye yeni bağlanan yerlerdeki nüfus yer almıyor.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte mahalle statüsünü tam olarak kazanan Budamış’ın sorunlarını dile getiren Muhtar Hüseyin Karabacakoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

"Karaçomak Deresi ıslah çalışmalarına başlandı"

Mahallenin en büyük sorunlarından birisinin Karaçomak Deresi ıslahı olduğunu belirten Muhtar Karabacakoğlu, "2019 yılına kadar Budamış mahallemiz köy statüsündeydi. 2019 yılından itibaren mahalle olduk. Mahalle oluşumu sebebiyle nüfusumuz da hızla artmakta. Altyapımızda kanalizasyon hizmetleri yapıldı ve doğalgazımız da bulunmakta. Mahallemizde en büyük sorunlarımızdan birisi Karaçomak Deresi ıslahı idi. Onunla ilgili de çalışmalara başlandı. 2021 yılında belli çalışmalar yapıldı. DSİ Bölge Müdürümüz İbrahim Kalın tarafından bize verilen bilgiye göre, etüt projelerin 4 kilometre birden yapılacağını, projesinin hazırlanıp Eylül ayında ihaleye sunulacağını söyledi. Karaçomak Deresinin ıslahı Budamış'ın kalbi. Çift taraflı yolumuz olacak. Güzel bir güzergah. Buna benzerde Cuma pazarı genişletilerek kapalı pazar sistemine dönülecek. Budamış'a gelişme ve sosyal yaşam yönünden büyük şeyler katacak” diye konuştu.

şehri şahane kavşağı

"Şehri Şahanedeki kavşak sorunu çözülecek"

Budamış mahallesi nüfusunun çoğunluğunun Şehri Şahanede yaşadığını belirten Muhtar Hüseyin Karabacakoğlu, "Budamış, Kastamonu'nun giriş bir mahallesi. Budamış'ın çok güzel bir şekilde imari yaşanır bir tarzı olmasını istiyoruz. Bunla ilgili tabi ki sorunlarımız var. Şehri Şahanede bir kavşağımız var. Bu kavşaktan da Şehri Şahaneye giriş ters yönde kalıyor. İmara uygun değil. Burada Şerife Bacı Kız Kur'an Kursumuz var. Bu Kız Kur’an Kursumuzla Şehri Şahanenin girişi aynı yola tekabül ediyor. Bura ile ilgili belediyemize gittik. Projelendirmelerini çıkarttırdık. Belediyemiz bir çalışma yaptı. Şehri Şahaneye ve Kız Kur’an Kursuna girilebilmesi için buradaki kavşağın imarlı yolumuzun oraya alınması gerekiyor. Bununla ilgili de her şeyimizi yaptırdık. İnşaallah Karayollarına müracaatımızı yapacağız. İstisna birkaç kurumla da görüştüm. Onlarda konuyla ilgili 'muhtar buraya yazınızı yazın yazınızdan sonraki tekabülde gerekiyorsa Sayın Valimize bu konuyu ileteceğiz' dediler. İnşallah olumlu çıkar. Kavşakta bir mobese kamerası var. Ters yöne giren vatandaşlara ceza yazılıyor. Bu kavşakla aşağıdaki kavşağın arasında 1,5 kilometre mesafe var. Ankara tarafından gelirken aşağıdaki kavşağa kadar inip geri dönmek gerekiyor. Şu anda benzinler pahalandı, insanların kendine göre bir bütçesi var. Herhangi bir hastalık ya da bir sorun olduğunda Şehri Şahane ve Şerife Bacı Kız Kur'an Kursu'nun burada daha iyi bir işlev kazanabilmesi için bu kavşağın kesinlikle yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Yine burada bulunan kebapçı esnafımıza da uyumlu şekilde oluyor" dedi.

"Örencik TOKİ’ye gidecek yolun yapım çalışmaları başlayacak"

Örencik TOKİ’nin yol sorunu ile ilgili bir buçuk ay önce müracaat ettiklerini söyleyen Karabacakoğlu, "Yol için görüşmelerimizi yaptık. Orman Bölge Müdürlüğü'nde TOKİ’ye çıkan bir yol projesi var. Bütün kurumlardan izinler alındı, Orman bölge müdürlüğüne gönderildi dosyamız. İnşallah en kısa zamanda TOKİ'ye gidecek yol Efkan kebapçının oradan yukarıya çıkarılacak. Burası 2 bin 100 metre. Diğer taraftan dolaşırsa; bir tarafta 5 kilometre, bir tarafta 7 kilometre daha fark ediyor TOKİ'ye gidip gelme. Birde ters yön veya şu yön bu yönde olmamış olacak. Ayrıca bu yolun hem Budamış'a hem TOKİ'ye hem de çevre yoluna çok güzel bir hizmet olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

örencik toki yolu başlangıcı

"Mahallemizde imarın hızlandırılmasını istiyoruz"

Mahallenin imarının bitmeyen yerlerinde çalışmanın hızlandırılmasını talep eden Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, "Mahallemizde bulunan mezarlıkların temizlenmesi ve buna benzer taleplerimizde oldu belediyemizden. İnşaallah bu taleplerimiz de gerçekleşecek. Elimizden gelen her şeyi yapmaya uğraşıyoruz. Mahallemizin bazı yerlerinde doğalgaz yok. Doğalgazla ilgili imari statüsü yolun üzeri dediğimiz Sevgi Evleri'nden Ümit Ticaret’ten ve yukarıda Umutkent dediğimiz villalara kadar alanda imarımız bitmedi şu anda. Bu konuyla ilgili imarın hızlandırılmasını talep ediyoruz. Yolun üst tarafında yaşayan vatandaşlarımız doğalgaz ve bazı şeylerden yararlanamıyor. Sularımız kimi kısımda var kimi kısımda yok” dedi.

Karabacakoğlu, bu vesile ile tüm Kastamonulu hemşehrilerimizin ve Türk İslam aleminin bayramını da kutladı.