'Şehrimizin kalitesi ve gelir düzeyi yükselecek'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, girişimci kadınlar ve sanayicilerle bir araya gelerek, 'Şehrimizin kalitesi ve gelir düzeyi yükselecek.' dedi.

  • 558
'Şehrimizin kalitesi ve gelir düzeyi yükselecek'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, girişimci kadınlar ve sanayicilerle bir araya geldi.

Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada TÜİK, Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına atıf yaparak, “Kastamonu’muzu yaşam kalitesi ve gelir düzeyi en yüksek iller arasına taşıyacağız.” dedi.

Babaş, "TÜİK, Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre maalesef Kastamonu yoksulluk oranı en yüksek illerden biri. Biz bütün projelerimizi hazırlarken bu gerçeği görerek, insanımızın şehrimizin önceliklerini bilerek kalkınmayı merkeze aldık. Şehrimizin potansiyeli çok yüksek olmasına karşın bu potansiyelin üretime dönüştürülememesi, başta işsizlik olmak üzere çeşitli nedenlerle insanımızın göç etmesi maalesef böyle bir listenin üst sıralarında yer almamıza sebep oldu. Şimdi hareket zamanı, şimdi el ele verip hep birlikte turizmden tarıma, sanayiden dijitale, eğitimden sağlığa topyekûn bir kalkınma hamlesini başlatacağız." diye konuştu.

'Şehrimizin kalitesi ve gelir düzeyi yükselecek'

Babaş, "Nitelikli işgücü, istihdam olanağı ve elbette üretim şehrimizin refaha açılan kapısının parolasıdır. Kendi kaynaklarımızı kullanıp, şehrimizin potansiyelini harekete geçirmenin yanı sıra kamu ve özel sektör yatırımlarının gelmesi için öncülük edeceğiz." diye konuştu.

Babaş, "Kurtuluş Savaşımızın öncüsü, kuruluşun destansı kahramanı Kastamonu kadını girişimci ruhu, bilgisi, becerisi, üretkenliği ile şehrimizin kalkınma hamlesinin de öncüsü olacak. Bu süreçte onlarla bir araya gelip projelerimizi konuştuk. Sadece şehrimiz için değil ülkemizin gücüne güç katacak çok güzel hayalleri, hedefleri var.  Kastamonu'nun asil kadınları ile her zaman omuz omuza çok başarılı çalışmalar yapacağız. Kadın girişici desteklerimiz ile işletmesini açacak olanlara mikro kredi imkânı sağlayacağız, e-ticaret eğitimleri, ulusal ve uluslararası fuarlara katılım, ürettiklerini hem fiziki olarak hem de e-ticaret platformlarında satmalarına yardımcı olacağız. Evlatlarını güvenle bırakıp rahatlıkla çalışabilmeleri için kreş ve etüt merkezi açacağız. Hanımeli Çarşısını hayata geçireceğiz. Bunun yanı sıra spordan sanata kız öğrencilerimizi özellikle destekleyeceğiz. Kadınların özellikle yöresel ürünler ve el sanatları başta olmak üzere kooperatifleşmesini teşvik edeceğiz. Başarılı kooperatiflerimizden, Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifimizi Sayın Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç Bey ile ziyaret ettik. Kastamonu'nun yöresel lezzetlerini ve sanatını bütün dünyaya tanıtacağız." diye konuştu.

Babaş, "Gelir düzeyi yüksek, refah içinde gelişmiş, kalkınmış, modern bir kent hedefine emin adımlarla ilerlememizi sağlayacak en önemli yol arkadaşlarımızdan biri de hiç kuşkusuz sanayicilerimiz iş insanlarımız. Yeni Sanayi'de sanayicilerimizle bir araya geldik. Projelerimizi anlattık, onların önerilerini dinledik, uzun yol öncesi son hazırlıklar bunlar. Kastamonu'yu sanayisiyle büyüyen bir şehir haline getireceğiz. Söz veriyoruz. Hiçbir hemşehrimizin yuvasını terk etmek zorunda kalmasına izin vermeyeceğiz. Hep birlikte güçlü huzurlu bir Kastamonu için çalışacağız. Görev süremiz içerisinde şehrimizin gelir düzeyi ve yaşam kalitesi en yüksek şehirler arasında yerini almasını sağlayacağız."