Selzede ailelere beyaz eşya ve mobilya yardımı

Cide Dernekler Federasyonu, selin vurduğu Kastamonu'da evleri su altında kalan ailelere beyaz eşya ve mobilya yardımında bulundu.

  • 2882
Selzede ailelere beyaz eşya ve mobilya yardımı

Cide Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Yılmaz öncülüğünde başlatılan “Kardeşlerimizle Beraberiz” kampanyası ile selde tüm eşyaları sular altında kalan 10 ailenin beyaz eşya ve mobilya ihtiyaçları karşılandı.

“İlk durak Cide”

Cide Dernekler Federasyonunun yardım TIR’ı ilk olarak Cide’ye ulaştı. Burada Cide Kaymakamlığı tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi kişiler için gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapılırken, Cide İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de çocuklar için test kitapları bıraktılar.

“İkinci durak Şenpazar”

Selin vurduğu ilçe olan Şenpazar’a giden Cide Dernekler Federasyanu ekibi, burada Belediye Başkanı Cem Çınar ile görüşerek ilçenin durumu hakkında bilgi aldılar. Burada ihtiyaca göre hareket eden ekipler, Başkan Çınar’ın yönlendirmesiyle ihtiyaç sahibi kişilere nakit para desteğinde bulundular.

“Üçüncü durak Bozkurt”

Selin yerle bir ettiği onlarca kişinin canını yitirdiği ve yüzlerce insanın evsiz kaldığı yer olan Bozkurt’a ulaşan Cide Dernekler Federasyonu burada tüm eşyaları sular altında kalan selzede ailelere beyaz eşya ve mobilya eşyası yardımında bulundular. Daha önce tespit edilen aileler ile görüşülerek koordineli şekilde yapılan yardımda ailelerin ihtiyaçlarına göre alınan malzemelerin birinci elden teslimi yapıldı. Yine Bozkurt’ta yaşayan ancak evlerini kaybedip Devrekani ilçesine yerleşen vatandaşlar için yardımlar direk Devrekani ilçesine ulaştırılarak bizzat teslimi ailelere yapıldı.

“Metin Çelik’ten teşekkür”

Bozkurt ilçesinde Cide Dernekler Federasyonu yardım tırını bizzat karşılayan Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Federasyon Başkanı Mehmet Yılmaz ve ekibine duyarlılıkları için teşekkür etti.

Çelik, “Cide Dernekler Federasyonumuza Bozkurt’taki afete duyarsız kalmadıkları için gönülden teşekkür ediyoruz. Kendileri daha öncede gelip yardımlarda bulunmuşlardı. Şu anda da mobilya ve beyaz eşya tırı ile geldiler, ailelerimizin ihtiyaçlarını gidermede yardımcı oldu. Hepsine Bozkurtlu hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Aileler duygu dolu anlar yaşadı”

Bozkurt’a ulaşan Cide Dernekler Federasyonu yardım tırından istedikleri ihtiyaç malzemeleri teslim alan selzede aileler duygu dolu anlar yaşadılar.

Cide Dernekler Federasyonu yetkililerinin kendilerini bizzat arayarak ihtiyacı olan malzemeleri kendilerine ulaştırdığını ifade eden selzede aileler, “Cide Dernekler Federasyonu bizleri çok mutlu etti. Böyle zor zamanımızda bizlerin yanında oldular. Allah tüm hayırlarını kabul etsin ve onlardan razı olsun” diye konuştular.

“Çok mutluyuz”

Yapılan yardıma bizzat bölgeye gelerek katılan Cide Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Yılmaz, vatandaşlarla birlikte eşya taşıdı.

Böyle bir yardımı direk ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmanın huzur ve mutluluğunu tüm ekip olarak hissettiklerini söyleyen Mehmet Yılmaz, “Bozkurt ilçemiz bu afetten en fazla etkilenen ilçemiz oldu. Burada yaşanan yüzyılın afetinde bizlerde Cide Dernekler Federasyonu ailesi olarak destek olmak istedik, biz bunu ailelere nakit vermek yerine neye ihtiyaçları varsa onları tedarik etmek istedik. Ailelerimizle görüşerek eksiklerini tamamladık ve bugün buradayız. Tüm selzede ailelerimize bizzat istedikleri eşyaları teslim ettik. Cide Dernekler Federasyonu olarak çok huzur bulduğumuz ve mutlu olduğumuz bir kampanya oldu. Ben bu afette hayatını kaybeden tüm hemşehrilerime rabbimden rahmet diliyor, yaralanan ve evlerini kaybedenlere geçmiş olsun diyorum. Rabbim böyle afetleri bizlere bir daha göstermesin” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, Cide Dernekler Federasyonu selzede ailelere alınan beyaz eşyaları bölge esnafının ekonomisine katkı sağlamak adına Cide ilçesinden tedarik ettiği öğrenildi.