Şenpazar Derneği'nden birlik beraberlik mesajı

Kastamonu Şenpazar Derneği, 'birlik ve beraberlik günü' adı altında program düzenledi. Katılımcılara yöresel 'ıslama' ikram edildi.

  • 2136
Şenpazar Derneği'nden birlik beraberlik mesajı

Geçtiğimiz pazar günü İstanbul Kağıthane Halk Eğitim Konferans salonunda, yarım asırdır faaliyetlerine İstanbul'da devam eden Kastamonu Şenpazar Derneği, birlik ve beraberlik günü adı altında program düzenledi.

Programa; İş insanı Yaşar Kızılkum, KASİAD Genel Sekreteri Cemal Şenol, KASDER Şişli Şube Başkanı Erol Şahin, Şenpazar Köy ve Mahalle Dernek Başkanları ve çok sayıda misafir katıldı.

Programda başta dernek kurucu ve üyelerinden ahirete göç edenler olmak üzere tüm ölmüşler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Yusuf Gündüz'ün sunumunu yaptığı program Gençlik Kolları tanıtım ve gösterileriyle başladı.

Dernek Başkanı ve iş insanı Hüseyin Tarı, her yıl kasım ayının son pazar günü birlik ve beraberlik günü olarak tertip edilmesine karar verildiğini belirterek, geleneksel hale gelecek etkinliğin daha geniş çevrelere ulaşacağını söyledi.

Kadın Kolları adına Genel Sekreter Özlem Tarı söz alırken, 16 yıl önce gençlik kolları kurucuları arasında yer alan Yasin Tarı, Murat Şakar ve Abdullah İrdem'de programın hazırlanmasında genç kardeşlerine yardımcı oldular.

Gençlik Kolları Başkanı Efekan Sarı, gençlerin üye olmasını beklediklerini ve yeni yönetimiyle yapacakları etkinliklerle adlarından söz ettireceklerini ifade etti.

Programın sonunda toplu alınan fotoğrafın ardından derneğin gençlik kolları katılımcılara yöresel "ıslama" yemeğinden ikram etti.

Şenpazar Derneği'nden birlik beraberlik mesajı
Şenpazar Derneği'nden birlik beraberlik mesajı