Şerife Bacı'nın torunları yine vefasını gösterdi

Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklarla Türk Milletinin gönlünde taht kuran ve fedakârlık sembollerinden biri haline gelen Şehit Şerife Bacı, şehadetinin 97. yıldönümünde İstanbul'da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

  • 1279
Şerife Bacı'nın torunları yine vefasını gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu seneki anma etkinlikleri, önceki yıllara göre farklı gerçekleşti. 10 Şubat Cumartesi günü Şehit Şerife Bacı Platformu ve KAS-DER Genel Merkez tarafından bu yıl ilk defa Üsküdar Şemsi Ahmet Paşa (Kuşkonmaz) Camii’nde “Şehit Şerife Bacı ve tüm şehitlerimizin ruhlarına” mevlid programı düzenlendi.

Gelecek nesiller için kendini feda eden “Şehit Şerife Bacı ve İstiklal Yolu Kahramanlarını Anma” programı 11 Şubat Pazar günü Fulya Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Fulya’da gerçekleştirilen organizasyona devlet eski bakanı Murat Başesgioğlu, bürokratlar ve siyasetçiler, il ve ilçe dernek başkanları, işadamları katıldı. Kastamonulu vatandaşların da büyük bir ilgisinin olduğu etkinlikte salon hınca hınç doldu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren devlet eski bakanı Murat  Başesgioğlu; “Sıkıştığımız zaman bu ülkenin insanlarının sığınabileceği Şehit Şerife Bacı gibi sağlam, güvenilir limanlar olduğunu herkese ispat ettiniz. Bundan sonra Allah ömür verirse her yıl bu günde Şehit Şerife Bacı ve istiklal yolu kahramanlarını çok coşkulu bir şekilde anmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl bu programı kadınlarımıza emanet etmiştik. Bu yıl gerçekten üstüne birçok şey koymuşlar, kendilerini tebrik ederim. 2014’deki ilk Şehit Şerife Bacı Anma programında şunları ifade etmiştim: “Bir fidan dikiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu kadın hareketiyle birlikte çok coşkulu bir şekilde kutlayacağız.”

Şehit Şerife Bacı Platformlarına ihtiyacımız olduğunu belirten Başesgioğlu; “Şerife Bacı ve Sütçü İmam’ın kahramanlıklarını, milli, manevi ruhlarını yok etmek isteyen küresel emperyalizm 100 yıl evvel de vardı bugün de var. Bize diyorlar ki; ‘Milli Devlet bitti. Bu ruh, Şerife Bacı, bunlar 100 yıl evveldi artık unutun’ diyorlar. Biz de diyoruz ki bu ruh olmasa, bu ay yıldızlı bayrak bu kadar nazlı dalgalanamazdı” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Kasder Genel Başkanı Orhan Gümüş, programın yapılmasından kahraman Türk kadınının, kahraman Kastamonu kadınının öneminin ne kadar büyük olduğunu vurguladı.

Gümüş; “Kasder ailesi olarak 18 ayda birçok şeyi değiştirdik. Bugün kadın kollarımız 500 kişiye ulaştı. Gençlik kollarımız 1000’lere ulaştı. Artık gençler de kadınlarımızda ön saftalar. Bizler bayrağı gençlere emanet edeceğiz, zaten onlarda sağolsun bizim yanımızdan hiç eksik olmadılar” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program sonunda KAS-DER Kadın Kollarının organize ettiği “50 Başarılı İş Kadını” kapsamında iş dünyasından sanata, hukuktan eğitmene, sağlıkçıdan girişimciye kadar alanında başarılı olmuş 50 Kastamonulu kadına ödül takdim edildi.