Seydiler'de Canlı Hayvan Pazarının açılışı yapıldı

Seydiler Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan Canlı Hayvan Pazarı açılışı yapıldı.

  • 1591
Seydiler'de Canlı Hayvan Pazarının açılışı yapıldı

Açılışa Seydiler Seydiler Kaymakamı Semih Memiş, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Mehmet Yurt, MHP İl Başkanı Emin Çınar, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, Küre Belediye Başkanı Salih Turan, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavakligil ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan; “Bugün Seydiler’de güzel bir tesisin açılışında hep birlikteyiz, çok mutluyuz. Tarım ve Hayvancılığı destekleme adına Canlı Hayvan Pazarı’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. İştirak eden ve bize bu konuda destek veren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizin, yetiştiricilerimizin işlerini kolaylaştırmış olduk. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın ve jeopolitik konumun bilinci içerisinde 'Organize Sanayi Bölgemiz'e verdiğimiz önemin yanında yatırımcılarımıza da güven sağlayarak gerek iş istihdamı, gerekse bölge ekonomisinin çeşitlenmesi konularında önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere geçim kaynağı ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalı bir bölgede yaşıyoruz. Seçim döneminde projelerimiz arasında yer alan; ilçemizin en önemli eksikliği olarak nitelendirdiğimiz 'Canlı Hayvan Pazarı'nı tamamlandırmış bulunuyoruz" dedi.

“Verim ve kalite arttı”

Yıllar boyunca göç veren bir ilin ve ilçenin mensupları olarak Seydiler’imizde bir zamanlar mevcut hayvan potansiyeline bakıldığında bundan 20 yıl önce köylerin doluluk oranları yüksek olduğu dönemlerde yeteri kadar hayvan potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan şöyle devam etti: “O günkü tarihlerde yaklaşık 11 bin büyük baş, 2 bine yakın küçükbaş hayvanın yetiştirildiği bu bölgede aradan geçen zaman sürecinde ister istemez göç dalgasıyla beraber hayvan potansiyeli de düşmüş, bugün devletimizin devreye soktuğu bir takım kalkınma modelleriyle beraber şu anda yaklaşık 7 bin 500 - 8 Bin büyükbaş mevcuttur. Fakat bu sayı düşüklüğü beraberinde yüksek süt ve et verimine sahip olan bölgenin en kaliteli simental cinsi hayvanları üretmemize neden oldu” dedi.

“Mezbahanenin ruhsatını alıyoruz”

Yenilenen ve tadilatı yapılan mezbahanenin aynı zamanda önümüzdeki günlerde ruhsatının alınacağını da açıklayan Erdoğan; bundan sonraki süreçte hayvancıların artık kesim için ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacaklarını ve  kesimlerini dilerlerse burada da yapabileceklerini belirtti.

Ünlü: "Bölgemiz her anlamda gelişiyor"

Seydiler Canlı Hayvan Pazarının sadece Seydiler için değil çevre ilçeler için de önemli olduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, hükümet olarak çiftçilere ve hayvancılara verilen buzağı, mazot, ürün desteklerinin devam ettiğini bu durumunda üretime can suyu olduğunu ifade etti.

Devrekani ilçesinde Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nin yakın zamanda faaliyete geçerek bölgede diğer önemli bir yatırım olduğunu belirten Ünlü; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ardı ardına açıkladığı doğal gaz müjdeleri ile bölgemiz sadece tarım ve hayvancılıkta değil aynı zamanda enerji kaynakları anlamında da Türkiye’mizin en önemli konumu statüsündeki yerini alıyor” dedi.

Çınar: "Seydiler cazibe merkezi"

Canlı Hayvan Pazarının açılışında konuşma yapan MHP İl Başkanı Emin Çınar, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan liderliğinde Kastamonu’nun cazibe merkezi haline geldiğini ifade ederek, artık Seydiler, hayvancıların üst kalite sığır aradıklarında, orijinal simental cinsi hayvan denildiğinde ilk uğrak yeri haline geldiğini, bu durumun Seydiler halkının ne denli hayvancılığa önem verdiğinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

Cumhur İttifakı’nın olumlu etkisinin her alanda oluğu gibi hayvancılıkta da olumlu gelişmelerinin somut bir şekilde göründüğünü söyleyen Çınar; Canlı Hayvan Pazarının bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını ve bol kazançlar getirmesini diledi.

Konuşmaların ardından katılım sağlayan protokol tarafından kurdele kesilerek Canlı Hayvan Pazarının açılışı yapıldı, protokol ve vatandaşlar pazar yerini gezdi.