Şeyh Şabanı Veli AİHL Türkiye 4'üncüsü

Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye 4'üncüsü oldu.

  • 2150
Şeyh Şabanı Veli AİHL Türkiye 4'üncüsü

Mili Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Sadâ Kur'ân-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Ankara'da yapıldı.

Ortaokul ve lise kategorilerinde bölge birincilerinin yarıştığı finallerde izleyenler, ülkemizin farklı şehirlerinden gelen 20 imam hatip öğrencisinin sunduğu Kur'an ziyafetini yaşadı.

Türkiye 1. Bölgeyi, bölge 1'incisi olan Kastamonu Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Taha Kanbolat temsil etti.

Şeyh Şabanı Veli AİHL Türkiye 4'üncüsü

Jüri başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin'in yaptığı yarışmada, lise kategorisinde birinciliği Samsun Şehit Ahmet Altınoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Abdullah Emir Altun elde ederken Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Can Polat Akgül ikinci, İstanbul Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi M. Akif Kızılcaoğlu üçüncü oldu.

Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Taha Kanbolat ise Türkiye dördüncüsü oldu.

Şeyh Şabanı Veli AİHL Türkiye 4'üncüsü

Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi 2021, 2022 ve 2023 yıllarında peş peşe 3 defa Türkiye 4'üncülüğünü elde ederek önemli bir başarıya imza atmış oldu.

Okul Müdürü Mehmet Doğan, "Bu vesile ile Türkiye 4'üncüsü olan Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Taha Kanbolat'ı tebrik ediyoruz. Mesleki, sosyal, kültürel ve sportif başarıları ile öne çıkan okulumuzun bütün çalışanlarına, öğrencimizin yetişmesinde emeği gecen danışman hocaları Orhan Çamlıca, İlhan Şahin ile beraber emeği geçen bütün hocalarına ve ailesine teşekkür ediyoruz." dedi.