Sigortacı Muhtara SGK'dan Ödül

Kastamonu'da 'evlenecek kızlara, sigorta şartı' konulu haberin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Bademci Köyü Muhtarı Yılmaz Akarsu'ya ödül verdi.

  • 1410
Sigortacı Muhtara SGK'dan Ödül
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Kastamonu’da Damat Adaylarına Evlenecekleri Kızlar İçin Sigorta Yaptırma Şartı” konulu haber nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Taşköprü ilçesine bağlı Bademci Köyü Muhtarı Yılmaz Akarsu’yu ödüllendirdi.

Ödülü, Muhtar Akarsu’ya Türkiye İstatistik Kurumu’nun istihdam raporunu değerlendirmek üzere Kastamonu’ya gelen Sosyal Güvenlik Kurumu Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü verdi.

Süngü, Türkiye’de büyük taktir toplayan ve SGK adına toplumsal farkındalık çalışması yaptığı gerekçesiyle Muhtar Yılmaz Akarsu’ya teşekkür plaketi verildi.

Muhtar Akarsu’nun yapmış olduğu çalışmanın örnek olması gerektiğine belirten Sosyal Güvenlik Kurumu Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü, “Muhtarımızın yapmış olduğu çalışmanın Türkiye’de model olduğunu düşünüyorum. Çünkü muhtarlarımız bulundukları bölgelerin amiri hatta kanaat önderi konumundadırlar. Bu nedenle aslında küçük ve basit gibi görünen bir durum kurum olarak bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Türkiye’deki her muhtarın bu çalışmayı kendi yörelerinde de uygulamaları gerektiğini düşünüyorum. Hem kendi gelecekleri için hem de çocuklarının gelecekleri için bu farkındalığın önemini iyi anlasınlar. Özellikle Kastamonu, Sinop ve Çankırı’da yüksek olan kayıt dışı istihdamın bu sayede biraz daha alt seviyelere düşeceğini düşünüyoruz” dedi.

Yapmış olduğu çalışmanın sosyal sorumluluk çalışması olduğunu aktaran Bademci Köyü Muhtarı Yılmaz Akarsu ise, muhtar olarak sadece görevini yerine getirdiğini belirtti.

Köylerinden gelin olup giden genç kızların yıllardır mağduriyetine tanık olduğunu ve buna son vermek için sigorta zorunluluğu uygulamasını başlattıklarını açıklayan Muhtar Akarsu, “İlk başlarda yapmış olduğum çalışma garip karşılansa da sonraları köylülerimizden büyük destek gördü. Artık gelin kızımız da sigortalı, sosyal güvencesi, hakları var. Kızlarımızın ilk sigorta ücretini de biz yatırmıştık. Düğününde kızımıza sigorta sicil kâğıdını takı olarak takmıştık. Bence verilebilecek en değerli takı da buydu. 2034 yılında bu kızımız emekli olduğunda ne o düğünde takılan paralar ne de altınlar kalacak. Ellerinde kalan tek şey emeklilik olacak. Yaş itibarıyla o günleri görmem gibi geliyor ama bu kızımız emekli olduğunda, Allah Muhtar Yılmaz Amca’dan razı olsun derse, bu gurur bana yeter” dedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)