Şikayetlerin arttığı Halk Otobüsü şoförlerine, Belediye'den iletişim kursu

Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt "Vatandaşlara hizmet etmekten mutluluk duymalısınız" dedi.

  • 1121
Şikayetlerin arttığı Halk Otobüsü şoförlerine, Belediye'den iletişim kursu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanlığı, dönem dönem yoğun şikayetler aldığı toplu taşımayla ilgili gerekli çalışmalarını tamamladı.

Belediye Başkanlığı, Özel Halk Otobüsleri Minibüsçüler Kooperatifi yönetimiyle yaptığı istişareler doğrultusunda eğitim semineri düzenleme kararı aldı.

Kastamonu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte çalışmalarını tamamlamasının ardından eğitim seminerleri Kastamonu Belediyesi Hizmet Binası’nda başladı.

Belediye tarafından ilk kez verilen eğitimleri almak için Özel Halk Otobüsü şoförleri iki gruba ayrıldı. 115 kişiden oluşan birinci gruba ilk eğitim Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şirin tarafından verildi.

İş hayatında iletişim eğitimleri, 6-7-13-14-20-21-27 ve 28 Kasım tarihlerinde de sürecek.

Kurs, toplamda 24 saatlik eğitimin ardından sona erecek.

‘İş hayatında iletişim’ eğitiminin açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, toplu taşımayla ilgili ciddi şikayetlerin olduğunun altını çizerek konunun muhataplarına uyarılarda ve önerilerde bulundu.

İnsanlara rencide edici cümleler kurulduğunu ve hareketler edildiğini zaman zaman tespit ettiklerini vurgulayan Başkan Yardımcısı Yurt; “65 yaşa ata olarak bakılması gerekiyor. Ayrıca hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Devlet 65 yaşa otobüse ücretsiz binmeyi hak ettin diyorsa buna yorum yapılmamalı. Yine engelli vatandaşlarımız rampa açılmasını istiyorsa o rampa açılmalı” dedi.

Kendisinin en büyük mutluluğunun insanlara hizmet etmek olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, toplu taşıma şoförleri ve araç sahiplerine aynı duyguları yaşamalarını tavsiye ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TOPLU TAŞIMAYLA İLGİLİ CİDDİ ŞİKAYETLER VAR"

"Seçim döneminde olsun, seçim sürecinden sonra olsun maalesef karşımıza toplu taşımayla ilgili ciddi şikayetler çıktı. Bundan dolayı göreve geldiğimiz gün itibariyle toplu taşıma şikayetleriyle ilgili çalışmalar yaptık. Bu şikayetlerle ilgili hem sizleri aydınlatalım hem de iş hayatında iletişimin ne olduğunu Milli Eğitim Şube Müdürüm Ahmet Şirin hocam sizlere anlatsın."

"AMACIMIZ, İYİ, DOĞRU VE İLKELİ YÖNETİM"

"Bizlerin amacı Kastamonu’yu en iyi, en doğru ve en ilkeli şekilde yönetmek, insanlarımıza yardımcı olmaktır. Belediyecilik çok güzel bir duygu! Çünkü insana hizmet ediyorsun. İnsanların bir duasını almak, Allah razı olsun demeleri bizim için çok önemli. Sizler de aynı duyguları beslemelisiniz. Sizlerde insanlara hizmet ediyorsunuz. Sizlerden özellikle isteğimiz, Kastamonu’yu birlikte idare edelim. Kastamonu’yu yönetirken insanlarımıza elimizden gelen yardımı yapalım."

"65 YAŞINDAKİ VATANDAŞIMIZ DEVLETİN VERDİĞİ HAKKI KULLANACAK"

"Sizlerle ilgili bize gelen şikayetlerin çoğu 65 yaş ile ilgili… Yaşlılarımız ‘Bize bedavacı deniyor’ diye şikayette bulunuyor. Duraklardan alınmadıklarını ifade ediyorlar. Değerli arkadaşlar, 65 yaşına gelen kişiye devlet bu hakkı vermişse onlarda kullanacaklar. Ataya bakmak, anneye, babaya bakmak çok önemli bir şeydir. Onları da ata yerine koymamız gerek. Bir anne, baba olarak görmek lazım. Bizlerde yaşlanacağız. Aynı duruma geleceğiz. Bizlerde elimizden geldiği sürece onlara yardım etmeye çalışacağız. Onların hayır dualarını alacağız. Bu konuda özellikle sizlere istirham ediyorum."

"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ RAMPANIN AÇILMASINI İSTİYORSA AÇIN"

"Engelli vatandaşlarımız ‘Bize engelli rampaları açılmıyor’ diye şikayette bulunuyor. Rampalar el ile açılıyormuş. Şoförün inmesi gerekiyormuş. Bunları yapalım arkadaşlar. Hepimizin bir engelli adayı olduğunu unutmayalım. Bizim vatandaşlarımız zaten yardım severdir. Çoğu zaman onlar zaten yardım eder. Bunu bizler biliyoruz. Bu işten sizler ailenizi geçindiriyorsunuz. Onun için herkes üzerine düşeni yapmalı."

"KESİNLİKLE RENCİDE EDİCİ CÜMLELER DUYMAK İSTEMİYORUZ"

Durak harici yolcu alımı ve indirilmesine birkaç kez şahit oldum. Bunlara da dikkat edelim. Bir diğer hususta yolcularla kurulan diyalog. Her ne olursa olsun insanlarımızı rencide edici her hangi bir söz söylenmesini istemiyoruz, kabul etmiyoruz. Bize ciddi şikayetler geliyor. Bunları ekiplerimiz inceliyor ve gereken yapılıyor. Her otobüste kayıt cihazları var. Bize gelen dilekçeler sonucunda bu cihaza başvuruyoruz. Orada şoför arkadaşlarımızın hareketlerini
görüyoruz. Bu durum bizleri üzüyor. Özellikle bunlara dikkat edelim. Hemşehrilerimizin şikayetlerini gidermek adına sizlerin bu eğitim semineri süreci sonunda elinizden geleni yaparak şikayetleri sonlandıracağınızı düşünüyorum.”

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt’un konuşmasının ardından Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şirin, ‘İş hayatında iletişim ve etkin liderlik’ konulu eğitimine başladı. Şirin, insanların okulda öğretmenlere, hastanede sağlık çalışanlarına, otobüslerde ise şoförlere emanet olduğunu vurguladı. Herkesin potansiyel engelli adayı olduğunu da hatırlatan Şirin; “Yaşlılarla ilgili şöyle düşünün. Ne ekersen onu biçersin. Sizlerde bir gün bu duruma
geleceksiniz. Eğitimlerimiz süresince iletişimin önemini sizlere anlatmaya çalışacağım” dedi.