Sivil Yaşam Derneği Artık Kastamonu'da

Gençlik derneği konsepti ile 2013 yılından itibaren çalışmalarını sürdüren Sivil Yaşam Derneği Kastamonu'da da faaliyete geçiyor.

  • 1104
Sivil Yaşam Derneği Artık Kastamonu'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin farklı şehirlerinde hızla büyüyen dinamik, katılımcı ve sonuç odaklı genç ekipleriyle başarılı projelere imza atan Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) 5’inci Ulusal Genel Kurul toplantısını 18-20 Kasım tarihlerinde Nevşehir Ürgüp’te yaptı. Gerçekleştirilen genel kurulda Kastamonu yerel kuruluna onay verilirken bundan böyle Kastamonu Yerel Kurulu SİYAMDER’in ulusal ve uluslararası düzlemde gerçekleştirdiği projeleri ve atölye çalışmalarını Kastamonu'ya taşıyacak. Sivil Yaşam Derneği Kastamonu Yerel Kurul Başkanı Tayfun Öztürk Genel Kurulda yaptığı konuşmada; “Kastamonu'da yaşayan gençlerin sözcüsü olacağız ve gençlerin kişisel gelişimlerini arttırmaya, onların sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapacağız. Bununla birlikte Kastamonu’yu Türkiye’de ve uluslararası düzeyde tanıtacak projelere de imza atmak istiyoruz’’ dedi.

Kastamonu'nun Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük desteği olduğunu ve Çanakkale Savaşlarında Türkiye’de en fazla şehit veren illerin başında geldiğini dile getiren Öztürk, Şehit Şerifi Bacı’nın, Şeyh Şaban-ı Veli’nin ve Kastamonu’da yıllarca hizmet etmiş ecdadın torunları olarak ecdada yakışır tarzda Kastamonu’nun tarihini, doğal güzelliklerini, kültürel zenginliğini Türkiye’ye tanıtacaklarını da vurguladı. 

 
DERNEĞİN KURULUŞ AMACI GENÇLERİN SORUNLARINI KARAR ALICILARA İLETMEK 
 
Dernek hakkında bilgilendirmelerde bulunan Öztürk; “Sivil Yaşam Derneği 2013 yılında Bursa’da kurulmuş bir gençlik derneğidir. Temel kuruluş amacı gençlerin sorun ve ihtiyaçlarını karar alıcılara iletmek, gençlerin kişilik ve liderlik yeteneklerini geliştirmesini sağlamak ve karar alma mekanizmalarına katılımını arttırmaktır. Kuruluşundan bu yana apolitik bir çizgide, tamamıyla bilimsel ve kanıta dayalı uygulamalarla gençlere kendilerini ifade edebilecekleri, karar alma mekanizmalarını test edebilecekleri ve liderlik potansiyellerini açığa çıkarabilecekleri bir platform olarak hizmet vermektedir” diye konuştu. Sivil Yaşam Derneği ulusal yapılanması içerisinde görev alabilmek için 16- 29 yaş aralığında olma şartı bulunduğunu aktaran Öztürk, bu yaş şartının derneğin gençlerin özgür iradelerini koşulsuz olarak yansıtabilmeleri ve yetişkinlerin etkilerinden korunması amacıyla getirildiğini ifade etti.

(KG)