'Siyaset, 'parti siyaseti' değil 'ittifak siyaseti' haline geldi'

Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Ender Karahasanoğlu, 'Siyasetin parti siyaseti olmaktan çıktığını ittifak siyaseti haline geldiğini söyledi.

  • 1842
'Siyaset, 'parti siyaseti' değil 'ittifak siyaseti' haline geldi'

Türkiye Değişim Partisi, Parti Meclis Üyesi ve Kastamonu İl Başkanı Ender Karahasanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, oyların yüzde 50+1’ni alma kuralını getirmesiyle birlikte, Türk siyasetinin, ‘parti siyaseti’ olmaktan çıktığını belirterek, ‘ittifak siyaseti’ haline geldiğini söyledi.

Bu siyaset biçiminin ittifak kurmayı veya karşı ittifakı bozmaya dayalı bir durum getirdiğini, bu nedenle Türk halkının ve siyasi partilerin, siyasetin öznesi olmaktan çıktığını vurgulayan Karahasanoğlu, “Türk siyaseti, parti liderlerinin kendi aralarında oynadığı, halkın seyrettiği bir gösteriye dönüştü. Siyasetçi, umut kapısı olmaktan çıktı. Umut kapısı ilimizin çok yakınen tanıdığı isim olan sanatçı Haluk Levent oldu” dedi.

"BUNUN ADI HALKSIZ SİYASETTİR"

Partilerinin, halksız siyasetin içerisine halkı dâhil etmek olduğunu, milleti yeniden siyasetin asli unsuru yapmak isteyen partinin Türkiye Değişim Partisi olduğunu belirten Karahasanoğlu, “TDP, ittifak siyaseti değil, mutfak siyaseti yapan partidir. İttifak siyaseti, asıl konuşmamız gerekenleri ikinci plana atıyor. Bizi rahatsız eden budur. Gıda fiyatları aldı başını gidiyor. İşsizlik derseniz 78 kişilik temizlik işçiliğine 17 bin 86 kişi başvuruyor. Elektrik ve doğalgazı kesilen abone sayısı ülke genelinde 4,5 milyonu geçiyor. Kiralar çok çok arttı. Artık asgari ücret kiraya bile yetmez hale gelecek” dedi.

"ANKARA’DA SİYASET LOBİSİ VAR"

Şu an sorunların konuşulmadığını dile getiren Karahasanoğlu, “O ne dedi? Bu ne dedi? Kime dedi? Niye dedi? Ne demek istedi? Böyle gündemden uzak haberler ve konuşmalar var. Kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı tartışılıyor. Yokluğu, yoksulluğu, işsizliği, evsizliği, kiraları konuşmayacaksak, partiler ne için var? Bunlara çare aramayacaksak, ne için siyaset yapıyoruz?” dedi.

Önemle altını çizerek 'Ankara’da bunları konuşturmayan bir siyaset lobisi' olduğunu, parti genel başkanları Mustafa Sarıgül’ün de bunu dile getirdiğini belirten Karahasanoğlu, “Bu siyaset lobisinde, tuzu kurular, okumuş cahiller, kendini milletten akıllı sananlar var. Kimin nereye geleceğine, kimin nereye yerleşeceğine, kimin ne olacağına onlar karar veriyor. Bu kadar yokluğa, yoksulluğa, kuyruğa rağmen, AKP hala birinci parti çıkıyorsa, nedeni bu siyaset lobisidir. Bu siyaset lobisini evlerine gönderecek, bütün hesapları alt üst edecek olan parti Türkiye Değişim Partisi’dir” dedi.

"UÇMAYI BEKLERKEN YERE ÇAKILDIK"

2017 Anayasa referandumunun üzerinden artık beş yıl geçtiğini, beş yılın sonunda da, enflasyonun beşe katlandığını, doların beş misli arttığını, gıdadan tutun giyime kadar her şeye beş kat zam geldiğini dile getiren Karahasanoğlu, “'Sizi uçuracağım' diyerek oy istemişlerdi. Uçmayı beklerken bakıyoruz artık yere çakılmışız. Şimdi çıkıp diyorlar ki 'bir şans daha verin.' Kusura bakmayın artık şans verilmez. 20 yıldır verilen şansa karşılık kanunlara uymadılar, kanunları onlara uydurduk. Anayasaya uymadılar, anayasayı onlara uydurduk” dedi ve artık Recep Tayyip Erdoğan ve partisi AKP’nin zamanın dolduğunun bilinmesini istedi.

"TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK"

TDP Kastamonu İl Başkanı Ender Karahasanoğlu son olarak ise ekonomik milliyetçiliğe değinerek, “Başımızın dik, karnımızın tok, sırtımızın pek olması Ekonomik Milliyetçilik demektir. Ekonomik milliyetçilik, büyük ve güçlü Türkiye demektir. Ekonomik milliyetçilik, ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen demektir. Ekonomik milliyetçilik, yokluktan, yoksulluktan, kuyruktan kurtulmak demektir. Türkiye Değişim Partisi, ne yapacağını bilen, nasıl yapacağını bilen, vicdanlı ve ehil kadrolardır. Türkiye Değişim Partisi olarak, ülkemizi içeride huzurlu, dışarıda onurlu bir ülke yapacağız” ifadelerine yer verdi.