'Siyaseti siyasetçiler yapsın, ben belediyeciyim'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, vatandaşların sorularına videolu cevap verdi. Babaş, 'Siyaseti siyasetçiler yapsın, ben belediyeciyim.' dedi.

  • 514
'Siyaseti siyasetçiler yapsın, ben belediyeciyim'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, sosyal medyadan paylaştığı soru cevap videolarına ilişkin açıklama yaptı.

Babaş, "Halkımızın gerek sosyal medyadan gerekse çalışmalarımız sırasında yüz yüze sorduğu soruların cevaplarını herkes bilsin diye bir de video ile cevap verdik. Maalesef halkımızın sorularına cevap vermeyen, duymamazlıktan gelenler var. Tabi cevabını bilmedikleri için değil, bu soruların cevaplarıyla maskeleri düşeceği için! Onlara gereken cevabı hemşehrilerimiz sandıkta verecek!" dedi.

Babaş, "Biz seçim çalışmalarımızda insanımızı samimiyetle dinliyoruz. Seçim sürecinde seçmenle kurduğunuz iletişim karşılıklı ise size değer veriyor, sizi önemsiyor demektir. Bu bağlamda soru çok değerli bir şey, eğer size soru soruyorlarsa bu sizi tanımak istediğini, sorularına cevap bulabiliyorsa da sizi destekleyeceğini gösterir. Bu sebeple açık yüreklilikle halkımızın sorularını cevaplamaktan mutlu oluyorum. Bizim insanımız sandığa gitmenin ötesinde seçim sürecine de aktif olarak katılıyor. Bilhassa yerel seçimlerde aday çok önemli. Size inanırsa, projelerinizi beğenirse siyasi görüşü farklı da olsa oy verir. Biz bu güne kadar halkımızın tüm sorularına içtenlikle cevap verdik, cevaplamaya da devam edeceğiz. Hem çok sorulan hem de ilginç sorular ve cevaplarımızı bir kez de sizlerin aracılığı ile paylaşıyoruz:

Tahsin Babaş siyasetçi mi yoksa belediyeci mi?

Tahsin Babaş bir belediyecidir; 19 yaşımdan itibaren belediyeci olarak çalışmaya başladım. O günden bu tarafa hep belediyeci oldum. Siyasetçiliğim sadece seçilmek için veya o anki siyasi hareketleri yönlendirmek için ama geldiğimiz şu günde, şunu görüyorum; ben bir belediyeciyim, siyasetçiler siyasetini yapsın. Bunu özellikle vurgulamak isterim. Halkımız belediye başkanı seçerken çok da siyasete bakmaz; kim yapar diye sorgular, yapacağına inandığı, belediyeciliği bilen kişileri tercih eder, ben bunu görüyorum. Ben bir belediyeciyim siyasetçi olmam gerektiği kadar siyasetçiyim."

Edindiğimiz bilgiye göre, videolu cevap çalışması sosyal medya üzerinden her gün bir soru bir cevap şeklinde devam edecek. Önümüzdeki günlerde cevabı yayınlanacak bazı sorular ise şöyle;

•    Patili dostlarımızla çok ilgilisiniz, hatta en çok ilgilenen aday sizsiniz, neden?
•    İlk günden beri sahadasınız yorulmuyor musunuz?
•    Belediyede çalışmaya başladığınız ilk zamanlarda aklınızda belediye başkanlığı var mıydı?
•    Gençlere bir tecrübenizi aktarmak isteseniz buradan ne dersiniz?
•    Kastamonu ağzıyla aklınıza gelen bir atasözü ya da Kastamonu ile bir şeyler anlatır mısınız?