'Siyasi parti temsilcilerini kınıyorum'

Türkiye Değişim Partisi Parti Meclis Üyesi Ender Karahasanoğlu, 'Saygısızlığa tepki göstermeyen tüm siyasi parti temsilcilerini kınıyorum.' dedi.

  • 1744
'Siyasi parti temsilcilerini kınıyorum'

Türkiye Değişim Partisi parti kurucularından olan Parti Meclis Üyesi Ender Karahasanoğlu, geçtiğimiz gün ilimizde gerçekleştirilen Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Batı Karadeniz Şubesi’nin Şerife Bacı Öğretmenevi’nde yapılan 1. Olağan Genel Kurulu haberlerinin basına yansımasının ardından açıklamalarda bulundu.

Genel kurulda Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın konuşmasına atıfta bulunan Karahasanoğlu, Arslan’ın daha önceki Belediye Başkanlarından Turhan Topçuoğlu’nu eleştirdiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Karahasanoğlu ayrıca toplantıda bulunan siyasi parti temsilcilerinden bu duruma itirazın olmayışını da eleştirerek, toplantıdaki siyasi parti il başkanları ve temsilcileriyle bürokratlara da sitem etti.

Türkiye Değişim Partisi parti kurucularından olan Ender Karahasanoğlu’nun açıklamaları şu şekilde: “23 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Batı Karadeniz Şubesi’nin Şerife Bacı Öğretmenevi’nde yapılan 1. Olağan Genel Kurulu’nda; Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan konuşmaları içinde; bir belediye başkanı ile aralarında geçen bir olayı anlatmış!.. Bir belediye başkanı diye bahsettiği kişi 3 dönem Kastamonu halkının oyları ile seçilmiş ve Kastamonu’ya büyük hizmetlerde bulunmuş rahatsızlığı sebebiyle görevini bırakmak zorunda kalan Sayın Turhan Topçuoğlu'dur.”

“Özür borcunuz var”

Karahasanoğlu, “Sayın Turhan Topçuoğlu başkanımıza karşı yapılan bu saygısızlığı ve bu toplantıda bulunup konuşmaya şahit olup saygısızlığa tepki göstermeyen tüm siyasi parti temsilcilerini ve bu konuşmayı yapan Sayın Mahmut Arslan'ı siyasi nezaketsizlik ve vefasızlıkları nedeniyle kınıyorum. Bu toplantıda bulunup konuşmaya şahit olup saygısızlığa tepki göstermeyen tüm siyasi parti temsilcilerini ve bu konuşmayı yapan Sayın Mahmut Arslan'ın; Sayın Turhan Topçuoğlu başkanımıza bir özür borçları olduğunu düşünüyorum.”