SMMMO'dan KGC'yi ziyaret

Kastamonu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Muhasebeciler Haftası nedeniyle Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) hizmet binasını ziyaret etti.

  • 638
SMMMO'dan KGC'yi ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oda Başkanı Yaşar Özdemir ve ekibini, KGC Başkanı Erkan Yılmaz ve Genel Sekreter Sabahattin Büyükoral ağırladı.

Ziyarette; Kastamonu gündemindeki konular ve oda çalışmaları üzerine konuşuldu.

13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren 3568 sayılı Meslek Yasası ile ülke genelinde 105 bini aşkın Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir'in faaliyet gösterdiğini kaydeden Yaşar Özdemir, 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası'nın da TÜRMOB çatısı altında hizmet verdiğini kaydetti.

Kastamonu il genelinde 198 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 25 stajyerin bulunduğunu ifade eden Özdemir: “27 yıl önce, yasal statüsüne kavuşan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu haline gelmiştir. Kaliteli hizmet sunarak, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet etmektedir. Bu bağlamda yapılan çalışmalar kapsamında artık meslek mensubu olabilmenin şartları gittikçe ağırlaşmış, 4 yıllık fakülte bitiriminin ardından, staja başlayabilmek için mesleğe giriş sınavları getirilmiş, 3 yıllık staj süresi ve bu süre içerisinde yapılan interaktif sınavların bitiminde staj bitirme sınavlarının da başarı ile yerine getirilmesi zorunluluk haline gelmiştir. Toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak, çağdaş dünyadaki ekonomi ve iş dünyasıyla ilgili gelişmeleri izliyor; yapıcı görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz” diye konuştu.

KGC Başkanı Erkan Yılmaz ise: “Sayın Başkan ve ekibiyle Kastamonu gündemindeki konular ve oda çalışmaları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Kastamonu basını adına bir kez daha Muhasebeciler Haftası’nı kutluyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi