'Söz verdik yapıyoruz'

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu tarafından belediye binasında basın toplantısı düzenlendi. Vidinlioğlu, 'Söz verdik yapıyoruz.' dedi.

  • 790
'Söz verdik yapıyoruz'

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde söz verilen ve yapılan projeler hakkında geçtiğimiz günlerde bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Vidinlioğlu, seçim kataloğunda söz verilen projeleri yüzde 70 oranında yerine getirdiklerini belirtti.

Katalogdaki bazı projelerin kısa vade bazılarının ise uzun vade projeler olduğunu söyleyen Vidinlioğlu şöyle konuştu:

"TARİHİ KENT KASTAMONU

Sokak sağlıklaştırma ve konak restorasyonları projelerimiz ile devam ediyor.

AKILLI KENT KASTAMONU

Yine basın toplantımızın içerisinde söyledim Akıllı Şehir Kastamonu Projesi’nin altyapı çalışmalarına başlandı diye. Bu projemizi de başlattık ve sürdüreceğiz.

TOKLU TEPE SEYİR KULESİ

Proje çalışmalarını tamamladık birinci etabına bu yıl içerisinde başlayacağız.

KUZEYKENT KENT PARK

Kuzeykent Kent Park demişiz bu alana Türkiye’nin en büyük 3’üncü Millet Bahçesini yapıyoruz.

KUZEYKENT GENÇLİK MERKEZİ

Projemizi hazırladık. En kısa sürede ihaleye çıkacağız.

MAHALLE KONAKLARI

Esentepe Mahallemiz de başladığımız çalışmayı diğer mahallelerimiz de de uygun alanlara yapmak için çalışmalarımız sürüyor.

ENGELSİZ ŞEHİR KASTAMONU

Şehrimizdeki engelleri kaldırmak için çalışmalar başlattık. Engelsiz Yaşam Merkezi’ni yaptık.

HİLAL KART

Bu projemizi başlattık ve geçişi sağladık.

AŞEVİ

Aşevi projelerimizle ilgili çalışmalar tamamlandı. Hem Ramazan’da hem de sair zamanda yaklaşık 250 ailemize aşını ulaştırıyoruz. Bir nevi seyyar aşevimiz var. Kalıcı aşevini İsmailbey ve Hz. Pir Külliyesi’nde faaliyete geçireceğiz.

YENİ GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ VE DOĞAL YAŞAM ALANI

Bu projemiz ile ilgili hemen hemen tüm çalışmaları yaptık bitirdik.

OYUNCAK KÜTÜPHANESİ

Bu projemizi tamamladık.

ÜCRETSİZ WİFİ

Bu projemizi de gerçekleştirdik.

KASTAMONU BELEDİYESİ MESLEK EĞİTİM KURSLARI

Benim üzerinde sıkça durduğum bir projeydi ve bugün tamamlanmış her kesimden takdir gören bir proje. Bunu da gerçekleştirdik.

YÖRESEL ÜRÜN PAZARI

Şehrimizin yöresel ürünlerini kastamonudogal.com üzerinden satışa açtık. Ürünlerimize online bir pazar oluşturduk. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapacağımız Pazar yerinde ayrıca bir yöresel ürün satış yeri ayıracağız. Kuzeykent Pazarı'nda yöresel ürün satışı yapılıyor.

KAPALI PAZAR ALANI

Mehmet Akif Ersoy Mahallemize yapacağımız kapalı Pazar alanımızın ihalesini yapıyoruz. Devamı gelecek. Bölgemize hayırlı olsun.

AHŞAP FUARI

Valiliğimiz ile birlikte yapıyorduk. Pandemi ve felaketler bazı organizasyonları ertelememize sebep oldu. Önümüzdeki süreçte yeniden değerlendireceğiz.

GASTRONOMİ FUARI

Bir defa yapabildik. Üniversitemizin de böyle bir girişimi var. Birlikte gastronomi, yemek kültürü noktasında şehre katacağımız işleri yaparız.

EVDE İŞ

Bizim evde iş projemiz vardı. Kastamonu Mikro Finans Şubesi ile belediyemizin ortak bir çalışması oldu. Bu bağlamda 700’ün üzerinde ev hanımımıza evlerinde üretim yapmaları için katkıda bulunduk. Ev ekonomilerine katkı sağlayan hanımlarımıza da katkı sağlamaya devam ediyoruz.

İNANÇ TURİZM MERKEZİ

Bu projemizin de çalışmalarına başladık. Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli caddesine yapacağımız yeni projelerimiz verdiğimiz sözü yerine getirmek için adımlar attığımızın göstergesi.

KÜLTÜR GEZİLERİ

Çanakkale başta olmak üzere kültürel gezilerimize başladık. Çok hayır duası aldığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte bu projemiz devam edecek. Gönlüm istiyor ki şehrimizdeki çocuklarımızı İstiklal Yolu başlangıcı İnebolumuza ve Kurtuluş’un ilk adımının atıldığı Samsunumuza da götürelim, vatan nasıl vatan oldu onlarda görsünler. Bununla ilgili çalışmalarımız devam edecek.

KIRTASİYE YARDIMI

Çocuklarımıza kırtasiye yardımları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

KENT KÜTÜPHANESİ

Saraçlar Mahallemize Mustafa Yıldız Halk Kütüphanemizi kazandırdık. Bu projemizi de gerçekleştirdik. E-Kütüphane ile ilgili de çalışmalarımız var.

SPOR KOMPLEKSİ

Semt sahaları ve basketbol sahalarımızı yaptık. Mahallelerimizde kurduğumuz kondisyon setleriyle birlikte bir spor kompleksi oluşturmuş olduk. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yaşam Alanı bunlardan bir tanesidir.

TEK TİP TABELA

Tüm hazırlıklarımızı bitirdik. En kısa sürede örnek çalışmaya başlayacağız.

YAYA VE ARAÇ KÖPRÜSÜ

Çalışmalarımızı konuşmamda bahsettim yapıyoruz.

YAĞMUR SUYU DRENAJ

Altyapıyla ilgili en büyük çalışmanın yapıldığı dönemdeyiz. İnşallah daha büyüklerini yapacağız. Belediye tarihinde bu denli bir altyapı çalışması olmamıştır. Tabi önümüzdeki günlerde tam yüzde yüz olmadığı için paylaşamıyorum ama çok büyük bir atılımın da müjdesini inşallah veririz. Çok ciddi bir çalışma yürütüyoruz.

ATIKSU ARITMA TESİSİ

Yine defaten bahsettiğim ve tamamlanmasından mutlu olduğum bir proje.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MASTER PLANI

Çalışmayı hazırlayıp Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza sunduk.

Seçim kataloğumuzda yer alan başladığımız ve yaptığımız bazı projeleri sizlerle paylaştım. Bunların yanı sıra Huzurevi, Park Bahçeler Yerleşkesi, Kuzeykent İtfaiye Binası, Atalık Tohum fide üretimi gibi birçok proje sözlerimiz arasında olmamasına rağmen yapıldı. Bundan sonra da Kastamonu'nun geleceğe en iyi şekilde hazır olması adına ne gerekiyorsa yapacağız."