Kastamonu'da yeni off-road güzergahları keşfedildi

İzci Team ve KASDOFF üyeleri, Kastamonu'da 4 gün süren arazi gezisiyle yeni off-road güzergahları belirledi.

  • 541
Kastamonu'da yeni off-road güzergahları keşfedildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da 4 gün süren arazi gezisiyle yeni off-road rotaları keşfedildi.

Yeni off-road güzergahları keşfetmek ve ilin doğal güzelliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla kente gelen İzci Team ekibi ile Kastamonu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü (KASDOFF) üyeleri, 4 gün boyunca farklı yerlere gezi düzenledi.

KASDOFF Başkanı Tarkan Topaç yaptığı açıklamada, İzci Team ekibinin davetleri üzerine şehre geldiğini söyledi.

İlçelere ziyaretler düzenlediklerini anlatan Topaç, "İzci Team ekibi ile ilk gün Daday ilçesine gittik. Ardından Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde kanyonları, Araç ilçesindeki yaylaları gezdik" dedi.

Yeni yerler keşfettiklerini dile getiren Topaç, "Daday ilçesi ve Azdavay arasında bulunan Ballıdağ mevkisinde yeni rotalar, parkurlar keşfettik. Ballıdağ'da daha önce hiç gitmediğimiz güzergahlara döndük. Bu bölgede dik yamaçlar ve çamurlu extreme parkurlar belirledik. Bizim için oldukça eğlenceli bir gezi oldu." diye konuştu.

Kastamonu'nun off-road açısından oldukça önemli bir il olduğunu vurgulayan Topaç, "Kastamonu, yüzde 65'i ormanlarla kaplı ve büyük bölümü dağlık araziden oluşuyor. Bu da off-road açısından önemli. Birçok güzergah daha keşfedilmemiş durumda. Yeni keşfedilen rotalarla Kastamonu, önümüzdeki süreçte off-road severleri daha çok ağırlayacağa benziyor." ifadelerini kullandı.

Topaç, Kastamonu'nun doğa turizminde adından söz ettiren bir il olduğuna dikkati çekerek, bölgede doğa turizmini destekleyecek yeni turizm alanları oluşturmak istediklerini kaydetti.