Su Zammı Ne Kadar?

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yerel basında yer alan, 'Suya 61 Kuruş Zam' ve 'Suya Yüzde 10 Zam' gibi çeşitli başlıklar adı altında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

  • 597
Su Zammı Ne Kadar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Su zammı 61 kuruş değil, 9 kuruş’

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, geçtiğimiz günlerde meclis toplantısında görüşülen su zammı hakkında, basında çıkan haberlerin doğru olmadığını söyledi.

“Evsel Katı Atık Bedeli, Su Katı Atık Ücreti meskenler için 1 metreküp suda KDV hariç 1,96 TL’den, 2,05 TL’ye çıkartıldı. Bu artış ile suya 61 kuruş zam gelmiş oldu” şeklinde haberlerle kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade eden Babaş; “Yeni yapılan zamla birlikte; 1 metreküp su için belirlenen miktar, metreküp başına KDV hariç 1,96 TL’den, 2,05 TL’ye çıktı. Bu da söz konusu haberlerde bahsedildiği gibi 61 kuruşluk bir zam değil 9 kuruşluk bir zamdır” diye konuştu.

Ayrıca Babaş, öğrencilere yönelik olarak, su bedellerinde yüzde 50 oranında bir indirimin de söz konusu olmadığını, sadece öğrencilerden alınacak bedellerin, konut tarifesinden yurt tarifesine çevrileceğini anlattı.

(KG)