Süper Kupa ve Sinan Ateş cinayeti

Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Osmanoğlu, Süper Kupa ile ilgili açıklamada bulundu. Sinan Ateş cinayetinde iddianamenin neden hazırlanamadığını sordu.

  • 848
Süper Kupa ve Sinan Ateş cinayeti

Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu, "Süper Kupa neden ülkemizde oynatılmadı da 3 bin kilometre uzaklıkta olan bir yerde oynatılmaya karar verildi. Ayrıca Sinan Ateş cinayetinde iddianame neden hazırlanamadı. Oysa Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu için 25 günde iddianame hazırlanmıştı." dedi.

"ATATÜRK RESİMLİ FORMALAR YETKİLİLERİ RAHATSIZ ETMİŞ"

Başkan Osmanoğlu, "Bugün, 29 Aralık 2023 tarihinde Riyad'da oynanamayan Süper Kupa maçının gölgesinde, Türk futbolunun ve milli gururumuzun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ve 'Ne Mutlu Türküm Diyene' pankartlarıyla, futbolcularımızın Atatürk resimli formalarıyla çıkmak istemesi nedense yetkilileri rahatsız etmiş, maç öncesi toplantı üstüne toplantı yapılmıştır. Fenerbahçe Başkanı, 'Atatürk yoksa Türkiye'de yok, maç da yok' diyerek, milli değerlerimize ve bağımsızlık ilkelerimize sahip çıktılar ve Fenerbahçe ve Galatasaray takımları birlikte yurda geri döndüler. Bizim bildiğimiz, kamuoyu ile paylaşılanlar bunlar." diye konuştu.

"3 BİN KİLOMETRE ÖTEDE OYNANMASINA KİM KARAR VERDİ?"

Osmanoğlu, "Evet bu duruş, Türk milletinin geçmişte olduğu gibi bugün de bağımsızlığından ödün vermediğini ve bu değerleri sahipsiz bırakmayacağını gösteren önemli bir adımdır. Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet, milli kimliğimizi ve değerlerimizi yüksek tutma iradesini simgeliyor. Zafer Partisi İl Başkanlığı olarak, bu tutumu doğru ve anlamlı buluyor ve Türk milletinin birlik ve beraberliğine yapılan her türlü müdahalenin karşısında olduğumuzu belirtiyoruz. Peki sormazlar mı insana 'Türkiye’nin 100. yılında bu önemli maçın memleketinizden başka 3 bin kilometre ötede oynanmasına kim karar verdi?' diye. Türk takımları ve federasyon nasıl böyle bir mantıksızlığa boyun eğdiler? Samsun’un, Ankara’nın, İstanbul’un, İzmir’in suyu mu çıkmıştı? Anlaşılamıyor, anlayamıyoruz. Dışarıda geçmişin acısıyla Atatürk düşmanlığı yapan emperyalist güçlerin güdümündeki Türk düşmanlığını anlamak mümkün. Peki ya içeride sözde vatandaşların 'Ülkeye Atatürkçülük adı altında operasyon çekiliyor' minvalindeki açıklamalarına ne demeli?" diye konuştu.

"SÜPER KUPA'NIN ADI ATATÜRK KUPASI OLSUN"

Osmanoğlu, "Biz Türk milleti olarak asla Atatürk’ten ve onun eserlerinden taviz vermeyeceğiz. Süper Kupa’nın adı 'Atatürk Kupası' olması nacizane tavsiyemizdir. Bu olay, sadece futbolun bir spor dalı olmadığını, aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren bir araç olduğunu göstermiştir. Umarız gelecekteki spor etkinliklerinde, böylesine anlamsız olaylar yaşanmaz ve spor, sadece oyunun tadını çıkarmamıza değil, aynı zamanda bir millet olarak bir arada durma gücümüze odaklanmamıza vesile olur." diye konuştu.

"SİNAN ATEŞ'İN BUGÜN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ"

Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu şöyle devam etti:

"Tüm bunların dışında bugün 30 Aralık. Sinan Ateş'in 1. ölüm yıldönümü. Geçtiğimiz yıl bugün bir pusu sonucu şehit edilen Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş, PKK iltisaklı torbacılar tarafından katlettirildi. Şehit edilmesinin üzerinden tam bir yıl geçti ama hala iddianame hazırlanmadı. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu için 25 günde hazırlanan iddianame neden Sinan Ateş cinayetini aydınlatmak için bir yıldır hazırlanamadı? Sinan Ateş ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, adaletin bir gün herkese lazım geldiğini hatırlatmak istiyoruz. Türk milliyetçilerinin hapse atıldığı, şehit edildiği bir zamanda yaşamak çok zor. Türk milleti olarak birlik içinde yaşamalı ve milli gururumuzu daima canlı tutmalıyız. Ancak böyle Atatürk’ün istediği Cumhuriyet’i yaşatacağız. Ne mutlu Türküm diyene."