TAİB'de Türkiye-Azerbaycan kardeşliği

Azerbaycan'da bulunun Türk Aksakallılar Birliği'nde Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ve ilişkilerinin yanı sıra 'Ekonomik kalkınma ve tarihi Karabağ Zaferi' anlatıldı.

  • 2344
TAİB'de Türkiye-Azerbaycan kardeşliği

Azerbaycan’ın başkenti Bakü merkezli Türk Aksakallılar Birliği’nin (TAİB), düzenlediği “Ekonomik kalkınma ve tarihi Karabağ Zaferi” konulu toplantıda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in seçilmesinden bu yana geçen 4 yılda yaptığı hizmetler ve Türkiye ile birlikte Türk dilli konuşan ülkeler arasındaki koordinasyon ve entegrasyonun hızlandırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

TAİB’in düzenlediği “Ekonomik kalkınma ve tarihi Karabağ Zaferi” konulu toplantıda, İlham Aliyev’in 4 yılda yaptığı hizmetler masaya yatırılırken, iki kardeş ülke cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev’in, Türk cumhuriyetlerinin entegrasyonu ve iş birliği için yaptıkları hizmetlerden övgüyle söz edildi.

"Azerbaycan, en görkemli dönemini yaşıyor"

Toplantının açılışını yapan Türk Aksakallılar Birliği Teşkilat Kurulu Başkanı, Tıp Bilimleri Doktoru Akademisyen Sudeyif İmamverdiyev, Azerbaycan'ın İlham Aliyev liderliğinde son dört yılda tarihinin en görkemli dönemini yaşadığını kaydetti. İlham Aliyev komutasındaki Azerbaycan Ordusunun işgal altındaki Karabağ’ı kurtarmasından bahseden İmamverdiv, Azerbaycan'ın son dört yılda ekonomik kalkınma yolunda da emin adımlarla ilerlediğini vurguladı. İlham Aliyev sayesinde bugün Azerbaycan'ın Avrupa'nın enerji güvenliğinin sağlanmasında büyük rol oynadığını ve küresel güçlerin Azerbaycan’ın pozisyonunu dikkatle izlediği anlattı.

Türkiye ve Azerbaycan’ın Türk birliğine katkıları…

Toplantıda konuşan Türk Aksakallılar Birliği Teşkilat Kurulu üyeleri, Karabağ Zaferi'nin mimarı olan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in artık diplomatik alanda ülkesinin ulusal çıkarlarını güvenle savunduğunu ve Türkiye'de sürdürülebilir bölge istikrarı ve ekonomik kalkınma için çalıştığını vurguladı.

Konuşmacılar tarafından, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kardeş Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türk dilli konuşan ülkeler arasındaki entegrasyon sürecini hızlandırma gayretleri, iki kardeş ülkenin arasında tarihi ve kültürel bağların olduğu anlatıldı.

Toplantıda ayrıca, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in göreve seçilmesinden bu yana geçen dört yılın kısa bir kronolojisini gösteren bir video da yer aldı.