'TAİB'İ takdir ediyorum'

Azerbaycan eski Başbakanı ve Türk Devletleri Aksakalları Şurası Üyesi Hasan Hasanov, 'TAİB'İ takdir ediyorum.' dedi.

  • 4831
'TAİB'İ takdir ediyorum'

Türk Aksakalları Birliği (TAİB) Türk dünyasının ünlü ismi, Azerbaycan eski Başbakanı Hasan Hasanov ile görüştü.

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakalları Şurası üyesi Hasan Hasanov, TAİB'in faaliyetlerini çok takdir ettiğini belirtti.

Türk Aksakalları Birliği  Yönetim Kurulu üyeleri ve kadın meclisi üyeleri Azerbaycan eski Başbakanı ve Türk Devletleri Teşkilatı bünyesindeki ihtiyar heyeti üyesi Hasan Hasanov ile Bakü’de bir toplantı yaptı.

TAİB’in yetkilileri ve Milletvekili Ramil Hasan'ın katıldığı toplantıda akademisyen, YAP Akiller Meclisi Üyesi Sudeif İmamverdiyev, gösterilen ilgiden dolayı Hasan Hasanov'a teşekkür etti.

"TÜRK HALKLARININ ENTEGRASYON SÜRECİNE KATKI SAĞLIYORUZ"

Sudeyif İmamverdiyev, TAİB'in hayata geçirdiği büyük ölçekli projelerden ve aynı zamanda birliğin amaç ve hedeflerinden bahsetti. TAİB kurucusu ve genel başkanı, sivil toplumun bir temsilcisi olarak Türk devletleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ve halklar arasındaki entegrasyon sürecine katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

İmamverdiyev yaptığı konuşmada, "Bugün saygıdeğer Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev, Türk devletleri arasındaki birliğin güçlendirilmesi ve ülkeler arasındaki işbirliğinin her alana yayılması yönünde tarihi adımlar atmaktadır. Bir sivil toplum kuruluşu olarak tüm bunları takdir ediyoruz. Elbette sivil toplumun da bu sürece katılımını sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla hem Azerbaycan'da hem de çeşitli Türk devletlerinde önemli projeler ve bilimsel-pratik konferanslar düzenliyoruz.” dedi.

TAİB başkanı ayrıca, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesindeki Aksakalları Kurulu'nun faaliyetlerini dikkatle izlediklerini ve atılan adımları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

"TAİB, TÜRK ÜLKELERİNE ÖRNEK OLMALI"

Hasan Hasanov ise Azerbaycan'da böyle bir teşkilatın kurulmasını ve hayata geçirilen projeleri takdir ettiğini belirterek STK'ların Türk dünyasıyla ilgili süreçlerde aktif olmasının olumlu bir gelişme olduğunu ifade ederek, TAİB'in faaliyetlerinin diğer Türk ülkelerine örnek olması gerektiğini söyledi.

Hasan Hasanov konuşmasının sonunda ise, TAİB'in tüm Türk ülkelerinde teşkilatlanmasının ancak ortak davaya hayır getirebileceğini sözlerine ekledi.

Milletvekili Ramil Hasan’da toplantıda yaptığı  konuşmada Türk Aksakalları Birliği'nin başarılı çalışmalarından bahsetti. TAİB heyeti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ni ziyaret ettiğini hatırlatan Ramil Hasan, birliğin iletişim kurma olanaklarından bahsederek, TAİB'in Türk ülkelerinde düzenlediği etkinliklerin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

TAİB Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu temsilcilerinin konuşmalarının ardından planlanan projeler üzerinde tartışmalar gerçekleştirildi. Eski başbakan Hasan Hasanov, bundan sonra TAİB’e her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Toplantıda ayrıca TAİB etkinliğinin birinci yıl dönümüne ithafen bir tanıtım videosu izlendi.

'TAİB'İ takdir ediyorum'