Tarihi köprünün tıkanan gözlerini açmak için seferber oldular

Taşköprü ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası ilçede bulunan tarihi köprünün tıkanan gözlerini açmak için seferber oldular.

  • 3552
Tarihi köprünün tıkanan gözlerini açmak için seferber oldular

Kızılırmak’ın en büyük kolu olan Gökırmak’ın geçtiği Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası ırmaktaki su seviyesi yükseldi.

Sel sularının getirdiği büyük ağaç gövdeleri tarihi taşköprünün gözlerini tıklayarak suyun geçmesine engel oldu.

Fazla basınca maruz kalarak yıkılma tehlikesi yaşayan tarihi taşköprünün tıkanan gözlerini iple ve kancalar ile ağaçları tıkandıkları yerden çıkartmaya çalışan belediye personellerine vatandaşlar ve Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal da kollarını sıvayarak canla başla yardım etti.

İş Makinelerince çıkartılan, ağaç gövdeleri uygun bir yere bırakılarak, belediye personelleri odun motoru ile kesti.

Büyük uğraş sonrası tıkanan köprü gözlerini açan belediye personeli meteorolojinin yoğun sağanak yağışının etkili şekilde devam edecek açıklamasından sonra köprü mevkiinde ve ilçe genelinde tedbirler aldı. Belediye ekipleri ırmağın çeşitli yerlerine taş koyarak suyun gidiş yönünü değiştirdi.

Açıklamada bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal; “İş makinelerimiz ile köprü ayaklarını tıkayan ve suyun akışını engelleyen ağaç dallarını ve tomrukları çıkartmaya çalışıyoruz. Bunun haricinde çok şükür ilçemizde bir sorunumuz yok, ilimizde bulunan ve sel felaketinden etkilenen diğer ilçelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Ayrıca tarihi köprü herhangi bir olumsuzluğa karşı trafiğe kapatıldı.