'Tarım emin ellerde'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 'Tarım, gençlerle birlikte emin ellerde.' dedi.

  • 558
'Tarım emin ellerde'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, genç çiftiler ile bir araya geldi.

Babaş, "Tarım alanında gençleri görmek, toprağı genç çiftçilerin işlemesi umudumuzu yeşertiyor." dedi.

Babaş, “Genç çiftçilerimizle bir araya geldik. Tarımın stratejik önemi dünyada her geçen gün artarken biz de çiftçimize karşı sorumluluğumuzun farkındayız. Tarımsal üretimi desteklemek ülkemizin gıda güvencesini desteklemektir. Salgın sürecinde kent tarımı kavramının önemi çok net bir şekilde ortaya çıktı, bu bağlamda yerel yönetimlere çok önemli görevler düşüyor. Bir başka boyutu ise sadece şehrimizde değil tüm ülkemizde hızla yaşlanan tarım nüfusu sorunu var, gençlerin tarıma ilgisini arttırmak durumundayız. Genç çiftçilerimiz ile bir araya gelmek umutlarımızı yeşertti." diye konuştu.

Babaş, "Küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini maalesef can yakıcı bir şekilde yaşıyoruz, şehrimiz için iklim uyum planını hızla hayata geçireceğiz, uzmanları ile çalışmalar yaptık." diye konuştu.

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş şöyle devam etti:

"Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı bizler için çok büyük bir avantaj, bakanlığımızın desteği ile tarım ve ormancılık alanında çok güzel projeler gerçekleştireceğiz.

Bir yandan tarımsal üretimi desteklerken öte yandan tarım ürünlerimizin, katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi için çalışmalar yapıyoruz. Coğrafi işaretli dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağımızdan siyez buğdayımıza, et ve süt ürünlerimize ulusal markalar çıkartılmasına öncülük edeceğiz.

Tarımsal üretimin dijitalleşmesi, modern teknikler ile hızla buluşturulması, tarımsal ürünlerimizin dijital pazarlama ağının kurulması projelerimizden birkaçı. Tarım alanlarının korunması ve amaç dışı kullanımın önlenmesi belediyelerin en önemli sorumluluklarından biri. Kastamonu coğrafi özellikleri dolayısıyla bitkisel üretim alanı dar olmakla birlikte spesifik ürünler yetiştirip bunları işleyip markalaştırdığınızda çok daha yüksek katma değer ve nitelikli bir istihdam potansiyeline sahip. Bu alanda da ülkemizin örnek ve öncü şehirlerinden biri olacağız.

Öte yandan hayvancılık alanında şehrimizin alabileceği ciddi bir yol var, burada şehrin tamamında sektörün tüm paydaşları ile ortak hareket edip el ele vermek durumunda, buna biz öncülük edeceğiz. Kastamonu pastırmasındaki bilinirliğimizi diğer et ürünleri ve süt ürünleri alanına da taşıyacağız. Hem bitkisel hem de hayvansal ürünlerde şehrimizi farklı kılan çok özel bir lezzet avantajımız var, bunu kullanarak ciddi bir ekonomik potansiyele dönüştürmek mümkün, buna öncülük edeceğiz.

Ormancılık alanında ülkemizin çok önemli merkezlerinden biriyiz bunun yanında orman meyveleri ve aromatik bitkiler ve bunların işlenmesi alanında da başarılı projeler hayata geçireceğiz.

Her alanda gençlerle birlikte çalışmayı önemsiyoruz. Tarımda gençlerin olması sadece şehrimiz için değil ülkemiz tarım sektörü için çok değerli. Bu değerin farkındayız ülkemizin öncü genç çiftçileri Kastamonu’dan çıkacak."