'Tasarruf tedbirleri hassasiyetle uygulanacak'

Kastamonu Valisi Dallı, 'Tasarruf tedbirlerini hassasiyetle uygulayacağız.' dedi.

  • 1352
'Tasarruf tedbirleri hassasiyetle uygulanacak'

Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında, Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 2024/7 sayılı Tasarruf Genelgesi kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Vali Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve şube müdürleri katıldı.

Toplantı, Valilik Yazı İşleri Müdürü Ahmet Koç’un genelgeyi okuması ve İl Özel İdaresi İç Denetçisi Hakkı Atay'ın "Doğrudan Temin" konulu sunumuyla başladı.

"Tasarruf tedbirleri denetlenecek"

Vali Meftun Dallı, tasarruf tedbirleri konusundaki bilgilendirmelerde şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Cumhurbaşkanımızın imzasıyla yayımlandı. Bu noktada Kastamonu olarak biz de emek vermeli ve gerekli çalışmaları hassasiyetle yapmalıyız. Kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması amacıyla alınan bu tedbirlerin uygulanması hassasiyetle takip edilecek, denetlenecek ve raporlanacaktır." dedi.

"İsraf haramdır, israf etmeyeceğiz"

Vali Dallı, kurumlar arası kaynak kullanımının önemine de değinerek, "Her kurumda kaç araç var, kaç personel var, bu araçlar ve personeller nerede değerlendiriliyor? Bütün kurumlardan bu bilgileri alacağız. Eğer kurumlarda bu anlamda uyumsuzluk varsa müdahale edeceğiz. Herhangi bir kurumda fazladan bir araç varsa, ihtiyacı olan kuruma aktaracağız. Kırtasiye, demirbaş vb. alımlarda maliyet analizleri dikkate alınarak en ekonomik yöntemle hareket edeceğiz. Zaten bu anlayış, inancımızın gereğidir. İsraf haramdır. İsraf etmeyeceğiz. Bu süreç hassasiyetle takip edilip yönetilmelidir. Hepimize önemli görevler düşüyor. Herkes üzerine düşen çalışmaları yaptığı takdirde genelge amacına ulaşacaktır." diye konuştu.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin dinlenmesiyle sona erdi.

Vali Dallı, toplantının sonunda tüm kurumların tasarruf tedbirlerine uyma konusunda azami gayret göstermesi gerektiğini vurguladı.