Taşköprü'de Evliyalar Haftası kutlandı

Taşköprü'de Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası coşkuyla kutlandı.

  • 1210
Taşköprü'de Evliyalar Haftası kutlandı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bu yıl 29'uncusu düzenlenen Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Taşköprü Kaymakamlığı, Taşköprü Belediyesi ve Taşköprü Müftülüğü koordinesinde Şeyh Hüsamettin Cami ve Türbesi avlusunda gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu program, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı önceki Başkanı Muammer Avcı ve şimdiki Başkanı Mehmet Çiftçi'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla devam etti.

"Şeyh Şaban-ı Veli’yi tanıyıp anmak ve çocuklarımıza öğretmek önemli görevlerimiz arasındadır"

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri ve bu gibi büyük zatlar bizlerin ortak değerlerini temsil ettiğinden sevgimizi pekiştirmektedir. Bazı kaynaklara göre binin üzerinde evliya yatağı olan ilimizde sadece Taşköprü ilçemiz; Şeyh Şaban-ı Veliler, Abdal Hasanlar, Şeyh Hüsamettin Çobanlar, Taşköprülüzadeler, Gazidedeler, Hüseyin Dedeler, Yavaşça Sultanlar, Şeyh Musalar ve adını sayamayacağım onlarcasını yetiştirip bağrından çıkarmayı başarmıştır. Bugün bizde manevi duygular içerisinde ecdatlarımızdan aldığımız feyiz ve güçle hareket edip onlara yakışır birer nesil olma gayreti içerisindeyiz." dedi.

Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen ise, Şeyh Şaban-ı Veli'nin Kastamonu’yu inanç turizmi açısından öne çıkarttığını ifade etti.

Program, Taşköprü Müftülüğü ilahi grubunun ilahi dinletisi ve ney dinletisi ile devam etti.

Kurban kesiminin ardından İlçe Müftüsü Hasan Yozgat dua etti ve Taşköprü Belediyesi tarafından vatandaşlara yemek ikram edildi.

Programın sonunda Harmancık Mahallesi’nde bulunan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin evi kabul edilen tarihi ev ziyaret edilerek bahçesindeki kuyudan su ikramı yapıldı.

Program, Taşköprü’ye 16 kilometre mesafede bulunan Abdalhasan köyündeki Abdalhasan Hazretlerinin tekke ve türbesi ziyaret edilerek son buldu.