Taşköprü'de Türk Kızılay'ı tarafından özel eğitim sınıfı açıldı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen Kızılay Haftası etkinliği kapsamında okula Türk Kızılayı tarafından özel eğitim sınıfı açıldı.

  • 1442
Taşköprü'de Türk Kızılay'ı tarafından özel eğitim sınıfı açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Eğitim Sınıfı açılışına Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’de katıldı. İlk olarak Kızılay Haftası nedeniyle düzenlenen resim sergisinin ziyaret edilmesinin ardından Atatürk Ortaokulu binasında düzenlenen program da açılış konuşmasını Taşköprü Türk Kızılay’ı Şube Başkanı Hüseyin Seven yaptı. 10 yıllık görevi süresince yaptığı birbirinden farklı hizmetleri sayan Seven, “Türk Kızılay’ının misyonu afetlerde ihtiyaç sahiplerinin korunmasında ve eksikliklerinin giderilmesini sağlamak, toplumda yardımlaşmayı yaygınlaştırmaktır. Türk Kızılay’ı Türkiye’de ve dünyada insanların yardımına yetiştirmektir. Din dil ve ırk gözetmeksizin insanların en zor anlarında yardımına koşan ve bağışlarla büyüyen bir insanı yardım kuruluşudur. Desteklerinden dolayı Taşköprü Kaymakamımız Kerem Süleyman Yüksel ve Belediye Başkanımız Hüseyin Arslan başta olmak üzere, halkımıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel de, “Türk Kızılay’ı Ülkemiz için çok değerlidir ve en bilinen hizmetlerinden birisi ise kan hizmetidir. Düzenli kan bağışlarıyla kampanyalarıyla ihtiyaç sahibi insanlarımızın ihtiyacını karşılıyor. Türk Kızılay’ı artık kan bağışıyla ön plana çıkan hizmetlerinin yanı sıra daha çok hizmet vererek çeşitli hizmetlerle de adı anılıyor. Açılışta emeği geçen herkese Kızılay başkanımıza ve teşriflerinizden dolayı herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kastamonu Vali Yaşar Karadeniz ise, “İlçede ilk defa bir Kızılayı’nın programına katılıyorum. Aldığım bilgi neticesinde ise çalışkan bir başkanımızın olduğu belirtildi. Yapılan çalışma tespitin ilk önce doğru bir karar olduğunu belirtmek isterim. Duygularıyla düşünceleriyle özveriyle çalışan bir Kızılay başkanımız var. Kendisini tebrik ediyorum. Taşköprü’de güzel bir idari çalışmavar ve bir arada hareket etmeleri güzel bir olay. Özel Eğitim sınıfı açılışımızda emeği geçen Türk Kızılay’ı Taşköprü Şubesi başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Programda Kızılay Haftası nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise ödülleri taktim edildi. Ardından ise Türk Kızılayı Taşköprü Şubesi’nin desteğiyle yapılan Atatürk İlkokulu Özel Eğitim Sınıfının açılışı gerçekleşti.