Tatilinizi Kalkan'da yapmak için 5 neden

Akdeniz Bölgesi'nin popüler tatil destinasyonları arasında yer alan Kalkan'da tatilinizi yapmak için 5 neden.

  • 2593
Tatilinizi Kalkan'da yapmak için 5 neden

Kaş’a bağlı bir kasaba olan Kalkan eski tarihi dokusunu kaybetmemiş Akdeniz Bölgesi’nin popüler tatil destinasyonları arasında yerini alır. Dünyanın en büyük plajlarından birine sahip olan Patara Plajı ile görülmeye değer olan bir yerdir. Aynı zamanda Pata Plajı ender olarak bulunan caretta caretta kaplumbağalarının yetiştiği bölgedir. Patara Plajı Kalkan’a gitmek için geçerli sebepler arasında yer alır. Kalkan beldesi çanak şeklinde yamaçlara sahip olduğu için evler yamaçlardan yukarı doğru konumlanacak şekilde yapılır. Zaman içerisinde de Kalkan’ın bu yapısından kaynaklı olarak villa yapımı hızlanıp bu yapılar turizm sektörüne açılmıştır. Kalkan villa kiralama konusunda kişilere oldukça farklı seçenekleri sunduğu için buraya tatile gelmek için diğer nedenlerden biridir. Bunların yanı sıra hem balayı yapmak isteyen kişiler için hem de muhafazakar aile yapısına sahip olan kişiler için ayrı konseptleri bulunan villalar kişilerin burada tatil yapma nedenleri arasındadır. Manzarası ve coğrafi konum olarak görülmesi gereken yerlere yakın olması kişilerin burada tatil yapma nedenleri arasında yer alır.

Kalkan’da tadabileceğiniz lezzetler

Akdeniz Bölgesi’nde yer alan bu destinasyonun mutfağı Akdeniz mutfağından izler taşır. Sahil beldesinin olmasının getirisi olarak balık ve deniz ürünleri Kalkan mutfağında sıklıkla yer alır. Bunların yanı sıra zeytinyağlılar, et ve salatalar da Kalkan mutfağında tadabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Kabak çiçeği dolması da buranın meşhur yemeklerinden biri olup klasik Türk lezzetlerinin de bulunduğu Kalkan mutfağı lezzetli yiyecekleri ile turistlerin beğenisini kazanır. Kalkan’ın muhteşem doğasında sakin ve huzurlu bir tatil yapma ve Kalkan mutfağının lezzetli yiyeceklerini tatmak için seyahatinizde Kalkan otellerini tercih edebilirsiniz. Kişinin kendi beğenisine ve ihtiyacına hitap edecek otelleri bulması için neredekal.com’u ziyaret etmesi yeterli olur.

Kalkan’da konaklama seçenekleri

Kalkan son yılların keşfedilen en popüler tatil mekanlarından biri olup kalabalıktan uzakta tatil yapmak isteyenler için oldukça ideal bir yerdir. Her yıl binlerce turisti ağırlayan bu belde misafirlerinin ihtiyacı ve beklentisi doğrultusunda farklı konaklama seçeneklerine sahiptir. Birbirinden farklı konaklama seçenekleri ile zengin bir yelpaze sunar. otel, villa, pansiyon ve apart gibi farklı konaklama tipleri hemen her kesimden kişinin ilgisine ve beğenisine hitap eder. Kalkan otelleri de farklı konsept tipleri ile hizmet verir. Kimi otel bir dağın içinde yer alıp kimi otel ise denize sıfır bir konumda bulunur. Kalkan butik oteller sessizlik seven kişiler için uygun olup beş yıldızlı oteller ise her ihtiyacını otel tarafından karşılanmasını bekleyen kişiler için ideal konaklama yerlerindendir. Neredekal.com’u ziyaret ederek kendiniz için en uygun olan konaklama tipini bulabilir ve fiyatları inceleyerek bütçenize de uygun bir seçim yapabilirsiniz.

Tanıtım yazısıdır