Teknoloji Merkezi Bilgilendirme Toplantısı

Kastamonu Teknoloji Merkezi Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Bilgilendirme toplantısı, Kastamonu Üniversitesinde gerçekleştirildi.

  • 359
Teknoloji Merkezi Bilgilendirme Toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Desteklemeleri İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde Kastamonu Teknoloji Merkezi (TEKMER) kurulması için çalışma başlatıldı. Projede, öz sermaye akışı, iş sahibi mezun ve istihdam oluşması amaçlanıyor.

Bilgilendirme toplantısında sunum yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Murat Erdoğan, Kastamonu Teknoloji Merkezinin hedefleri ve çalışma şekli hakkında bilgiler verdi. Bir fikri olan herkesin başvurabileceği bir proje ortaya koyduklarını ve var olan öz sermayenin kullanılması için proje üretim merkezi ve sermaye akışı sağlayacak bir oluşum ortaya koymak istediklerini dile getirdi. Bu projelerden herkesin faydalanabileceğinin altını çizen Erdoğan, “Hedef ayda 4 proje ve vatandaşı buna dahil etmek istiyoruz, koordinatörlükler kurmak istiyoruz. Fikri kabul edilen herkese aynı zamanda ödül de veriliyor. Öncelikle fikir ortaya konulacak değerlendirilip TEKMER’e sunulacak. Öncelikle fikir ardından proje öncelikle KOSGEB’de ön değerlendirmesi yapılacak ve kurula iletilecek, kurul değerlendirme yapacak ve nihai karar verilecek. Sistem bu şekilde işleyecek. Bu çerçevede üniversite ile KOSGEB arasında protokol imzalanacak sivil toplum kuruluşları da bu projeye dahil edilecek. İlerleyen toplantılarda içerik iyice şekillenmiş olacak. Böylece projeleri hayata geçirmeye başlayabileceğiz” dedi.

Her ay 4 projenin TEKMER tarafından onaylanmasının hedeflendiğini söyleyen Prof. Dr. Erdoğan, “Her bir projenin bedeli 500 bin TL tutarındadır. Buda aylık 2 milyon TL’lik bir paranın Kastamonu’ya gelmesi anlamına geliyor. Bu kapsamda daha fazla proje üretilmesi için ilçelerde de şubeler açılması düşünülüyor” diye konuştu.

Erdoğan, TEKMER’in AR-GE projeleri ile bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimcilerin, geliştirilmesi, yeni ürün, yeni süreç, bilgi veya hizmet üretilmesi ve ticarileştirilmesi için araştırma-geliştirme, inovasyon ve endüstriyel uygulama projelerinin 500 bin TL’ye kadar yüzde 75 oranında desteklenmesinin sağlandığını kaydetti.

Ayrıca Erdoğan, proje başvurusunda bulunan isletmelerin projelerinin içeriğine göre kira desteği, makine teçhizat desteği, personel gideri desteği, başlangıç sermayesi desteği ve danışmanlık desteği konularında da destek alınabildiğini söyledi.

TEKMER Bilgilendirme Toplantısının sonunda, projelerle ilgili yapılan fikir alışverişinin ardından son buldu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, KATSO Başkanı Selçuk Arslan, Muhasebeciler Odası Başkanı Mehmet Ali Tosyalıoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis ile kurum müdürleri ve gazeteciler katıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)