Teleferik Projesi Hayata Geçiyor

Kastamonu Saat Kulesi ile Seyrangah Tepesi arasında, havadan ulaşım sağlayacak 'Teleferik Projesi' için mali destek sözleşmesi imzalandı.

  • 1603
Teleferik Projesi Hayata Geçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Teleferik’ için mali destek sözleşmesi imzalandı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın en önemli projelerinden bir tanesi olarak göze çarpan ve toplam maliyeti 3,6 milyon TL’yi bulan ‘Teleferik Projesi’ için destek sözleşmesi imzalandı.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2015 Yılı Bölge Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (BAP2) kapsamında, projenin yüzde 28 oranındaki maliyetini karşılayacak.

Bu bağlamda KUZKA, teleferik hattı için 1 milyon TL tutarında destek ödemesi gerçekleştirecek.

Kastamonu şehir merkezinde bir kilometre uzunluğunda inşa edilecek teleferik ile Saat Kulesi ve Seyrangah Tepesi arasında havadan ulaşımın sağlanacağı proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Babaş; “Bizim Kastamonu’da turizmi canlandırması adına çok önem verdiğimiz bir proje. Teleferik hattı tamamlandığında şehrin havasını değiştirecek ve yerli yabancı birçok turistin ilgisini çekecektir. Bu sözleşme ile birlikte KUZKA’dan 1 milyon TL tutarında destek alacağız. Projenin 2,6 milyon değerindeki bedeli ise Kastamonu Belediyesi tarafından karşılanacak” diye konuştu.

(KG)