Topaloğlu, AK Parti İl Başkanlığına adaylığını açıkladı

24 Haziran 2018 Milletvekili Seçimlerinde AK Parti Kastamonu Milletvekili aday adayı olan Metin Topaloğlu, AK Parti İl Başkanlığına adaylığını açıkladı.

  • 6201
Topaloğlu, AK Parti İl Başkanlığına adaylığını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Topaloğlu yaptığı açıklamada; "Sevdası sevdamız, davası davamız olan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, dünya mazlumlarının umudu olan ülkemizi güçlü yarınlara ulaştırmak için Ak Parti’ye gönül vermiş bir kardeşinizim.

Onur ve gururla taşıdığım başpolislik üniformamı, emekli olmam nedeniyle çıkardığımda ilk olarak Ak Parti Teşkilatına üye oldum ve İl Yönetiminde görev aldım. 24 Haziran 2018 Milletvekili Seçimlerinde AK Parti Kastamonu Milletvekili aday adayı oldum. Gerek siyasete girmeden önce, gerekse siyasi yaşamımda çok değerli halkımızla sıcak, samimi temaslarımız, birlikteliğimiz oldu. Bu samimiyet ve bu kardeşlik hukukumuz ise her geçen gün artarak devam etti. Turkuvaz Medya Bölge temsilciliği görevini de üstlendiğim bu süreçte, Kastamonu’nun her köşesini çok iyi bilen, toplumun her kesiminden insanlarla derin dostluklar kurmuş, Kastamonu’ya ve Kastamonu insanına derin bir sevgiyle bağlanmış bir insanım.

Ülkemiz genelinde, başta partililerimiz olmak üzere toplumun her kesimi tarafından merak ve ilgiyle takip edilen İl Kongrelerimiz devam etmektedir. Ak Parti Kastamonu İl Kongresi de aynı merak ve ilgiyle beklenmekte iken kongre tarihinin kongreye 5 gün kala adayın ismiyle açıklanması hem bir şaşkınlık, hem bir hayal kırıklığı, hem de partililerimiz nezdinde kırgınlık oluşturmuştur.

Yangından mal kaçırır gibi, bir oldu bittiye getirircesine kongre tarihinin çok geç açıklanması kafalarda cevap bekleyen soru işaretlerine neden olmuştur. Bu tutum ve davranış, sevdalısı olduğumuz Ak Partimizin ilke ve anlayışına terstir. Partimize ve davamıza zarar veren bu tutum, partililerimizce ayıplanmakta ve kınanmaktadır. Şahsıma doğrudan ulaşan veya sosyal medyada tepkilerini dile getiren partililerimiz, bu söylediklerimi doğrulamaktadır.

Kongre tarihini bilerek ve kasten gizleyip geç açıklamak suretiyle, karşısına aday çıkmasını engellemek isteyen tutum bugün beklemediği bir tepkiyle karşı karşıya gelmiştir bugün hesaplarının alt üst olduğunu görerek paniğe kapılmıştır.

Kongre tarihinin yakın olmasına rağmen, partililerimizin istek ve talebi üzerine AK Parti Kastamonu İl Başkanlığına aday olmak üzere çalışmalarıma başlamış bulunuyorum. Çalışmalarımı kısa süre içinde tamamlayarak 22 Kasım 2020 Pazar günü yapılacak olan AK Parti İl Kongresinde İl Başkanlığına aday olacağımı bildiririm. Kamuoyuna saygılarımla arz ederim."

Metin Topaloğlu kimdir?

2017 yılında Başpolis olarak görev yaptığı kamudan emekli oldu. Aynı yıl AK Partiye üye olarak Kastamonu AK Parti İl Kongresi seçimleriyle birlikte İl Y. yönetiminde yer aldı.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Milletvekili aday adayı oldu ve İlçe Teşkilat mensuplarının katılımları ile gerçekleşen temayül yoklamasında yüksek destek aldı. Hitit ve Kastamonu Üniversiteleri Felsefe ve Din Bilimleri Din Sosyolojisi alanında tezli yüksek lisans sahibi olan Metin Topaloğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.