'Toplumsal kucaklaşmaya ihtiyaç var'

Türkiye Değişim Partisi (TDP) İl Başkanı Ender Karahasanoğlu 'Toplumsal kucaklaşmaya ihtiyaç var' dedi.

  • 1554
'Toplumsal kucaklaşmaya ihtiyaç var'

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Parti Meclis Üyesi ve Kastamonu İl Başkanı Ender Karahasanoğlu, yaptığı yazılı basın açıklaması ile sokağın nabzını en iyi tutan partinin Türkiye Değişim Partisi olduğunu ve toplumsal kucaklaşmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Terör suçları, uyuşturucu ve kadına karşı şiddet suçları dışında genel af çıkartılması gerektiğini vurgulayan Karahasanoğlu, “Ramazan ayı münasebetiyle bayramda, kader mahkumlarının aileleriyle kucaklaşmaları sağlanmalı. Bu sayede tüm ülkemizin her köşesi, mesut insanlar diyarı olmalı. Hiç kimse Türkiye’de yaşadığı için mutsuz, umutsuz olmamalı” dedi.

“VATANDAŞ VE ESNAF ZOR DURUMDA”

Vatandaş ve esnafın artan maliyetler ve alım gücünün iyice düşmesi sebebiyle çok zor günler geçirdiğini dile getiren Karahasanoğlu şunları söyledi: “Asgari ücret, emekli maaşları, memur maaşları, açlık sınırının altında kalmayacak şekilde hemen güncellenmeli, emeklilerimize bayramlarda verilen ikramiyeler asgari ücret düzeyine çıkarılmalı. Zincir marketlerle küçük esnaf arasındaki haksız rekabet, esnafımızı batma noktasına getirdi. Acilen perakende yasası çıkarılmalı. Esnaf faturalarını ödeyemiyor, bunun için bir an önce elektrikte esnaf tarifesi konması gerekiyor.”

SARIGÜL’ÜN ÇAĞRILARINI YİNELEDİ

• Engelliler, öğretmenler, sağlık çalı şanları, atama bekliyorlar, atamaların derhal yapılması lazım.
• TBMM, sağlık çalışanlarının maaş ve çalışma şartlarıyla ilgili iyileştirmeleri içeren bir düzenleme yapıyordu, sonra çekildi. Sağlık çalışanları ve doktorlar hâlâ bekliyor.
• Polis memurları, çok ağır şartlarda mesai yapıyorlar. Polislerin çalışma koşulları düzeltilmeli, özlük hakları iyileştirilmeli, 3600 ek göstergeleri verilmelidir.
• Uzman erbaşların, sivil memurluk, silah, sağlık, kıdem, atama gibi sorunları var. Bu mağduriyetlerinin giderilmesi lazım.
• Kamu İhale Kanunu'nda 200’e yakın değişiklik yapmayı biliyorlar ama 3600 ek gösterge için ipe un seriyorlar. 3600 ek gösterge kanunu hemen çıkmalıdır.
• Kur korumalı mevduat için kaynak buluyorlar, EYT’liler için bulamıyorlar. EYT’lilere haklarının verilmesi lazım.
• Şirketlerin vergi borcunu siliyor, öğrencileri icraya veriyorlar. KYK borçlarının faizlerinin silinmesi lazım.
• Askerlik yapanların SGK primlerini devletin ödemesi lazım.

“TBMM BİR KEREDE 84 KİŞİ İÇİN DEĞİL, 84 MİLYON İÇİN ÇALIŞSIN”

Hükümetin istediği yasaları, bir torbaya koyarak, hızla çıkardığını hatırlatarak, ‘Bir torba yasa da bu konular için çıkarın. TBMM bir kerede 84 kişi için değil, 84 milyon için çalışsın’ diyen Karahasanoğlu, “AKP demek algı, yanılgı ve aldatma demektir. Yalan, dolan ve palavra demektir. AKP demek zam demektir. Pahalılık demektir. Yoksulluk demektir. AKP, artık Türkiye’nin, hiçbir sorununu çözemez. Çözebilselerdi, 20 yıldır çözerlerdi. Ak Partiden artık hayır gelmez” dedi.

“TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK”

Partileri Türkiye Değişim Partisinin kavga değil, çare partisi olduğunu, Türkiye’nin çaresi, kendine yeter hale gelmek olduğunu, bunun adının da ekonomik milliyetçilik olduğunun altını çizen Karahasanoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Türkiye Değişim Partisinin ana felsefesi, ekonomik milliyetçiliktir. Biz, Malazgirt’ten Kocatepe’ye tam bağımsız Türkiye diyen bir partiyiz. Ekonomik milliyetçilik, başımızın dik, karnımızın tok, sırtımızın pek olması demektir. Ekonomik milliyetçilik, büyük ve güçlü Türkiye demektir. Ekonomik milliyetçilik, toprak işleyenin, su kullananın demektir. Ekonomik milliyetçilik ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen demektir.”

“YOKLUKTAN, YOKSULLUKTAN, KUYRUKTAN KURTULMAK İÇİN EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK”

Karahasanoğlu şöyle devam etti: “Türkiye’yi varlığa, berekete, adalete ve huzura kavuşturacak olan parti Türkiye Değişim Partisidir. Türkiye Değişim Partisi ne yapacağını bilen, nasıl yapacağını bilen, vicdanlı ve ehil kadrolardır. 5 T formülümüz var. Bu formülle, üreten, doyuran, istihdam yaratan, bir ekonomik düzen kuracağız.”